Összeomlott Korda Gyuri bácsi, levegőért kapkodott, amikor megtudta, hogy meghalt az egyetlen drága...


Összeomlott Korda Gyuri bácsi, levegőért kapkodott, amikor megtudta, hogy meghalt az egyetlen drága...



Gyuri bácsi megszólalni is alig bírt, amikor szembesült az egykori énekesnő, Ambrus Kyri halálával.

November 30-án meghalt Ambrus Kyri, vagyis Ambrus Margit, a ’60-as évek első magyar tinisztárja. Az énekesnő évtizedek óta élt egyedül élt az újpesti házában, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. Halálának híre is csak napokkal később jelent meg a médiában.


– Ez egy korhoz kötött szakma. Nem akartam szánalmassá válni. Látom a korombéli kollégáimon, hogy foggal-körömmel ragaszkodnak az énekléshez. Én nem akartam így járni, és nem bántam meg, hogy visszavonultam – magyarázta korábban az énekesnő a Borsnak.


Korda György jajgatva fogadta a Kyri halálhírét, szinte megszólalni sem tudott.


– Az az igazság, hogy a napokban nem olvastunk, nem néztünk híreket. Nagyon-nagyon szíven ütött – magyarázta Balázs Klári a bulvárlapnak.


Zalatnay Sarolta is elkeseredett, hogy mostanában állandóan búcsúzni kell a pályatársaktól.


– Összetörtem amikor megtudtam, hogy Kyri is elment. Annak idején népszerűbb énekesnő volt, mint a hármas, amit Koncz Zsuzsával és Kovács Katival mi alkottunk. Állati szép hangú, gyönyörű lányként marad meg az emlékezetemben, nagyon sajnáltam, hogy korán otthagyta a színpadot. Azt hallottam, hogy a külsejével nem volt megelégedve, ezért vonult vissza – fakadt ki a Borsnak Cini.