Összeomlott Korda Gyuri bácsi, levegőért kapkodott, amikor megtudta, hogy meghalt az egyetlen drága...Gyuri bácsi megszólalni is alig bírt, amikor szembesült az egykori énekesnő, Ambrus Kyri halálával.

November 30-án meghalt Ambrus Kyri, vagyis Ambrus Margit, a ’60-as évek első magyar tinisztárja. Az énekesnő évtizedek óta élt egyedül élt az újpesti házában, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. Halálának híre is csak napokkal később jelent meg a médiában.


– Ez egy korhoz kötött szakma. Nem akartam szánalmassá válni. Látom a korombéli kollégáimon, hogy foggal-körömmel ragaszkodnak az énekléshez. Én nem akartam így járni, és nem bántam meg, hogy visszavonultam – magyarázta korábban az énekesnő a Borsnak.


Korda György jajgatva fogadta a Kyri halálhírét, szinte megszólalni sem tudott.


– Az az igazság, hogy a napokban nem olvastunk, nem néztünk híreket. Nagyon-nagyon szíven ütött – magyarázta Balázs Klári a bulvárlapnak.


Zalatnay Sarolta is elkeseredett, hogy mostanában állandóan búcsúzni kell a pályatársaktól.


– Összetörtem amikor megtudtam, hogy Kyri is elment. Annak idején népszerűbb énekesnő volt, mint a hármas, amit Koncz Zsuzsával és Kovács Katival mi alkottunk. Állati szép hangú, gyönyörű lányként marad meg az emlékezetemben, nagyon sajnáltam, hogy korán otthagyta a színpadot. Azt hallottam, hogy a külsejével nem volt megelégedve, ezért vonult vissza – fakadt ki a Borsnak Cini.