Pár perce Orbán Viktor nagy bejelentést tett: ez rengeteg magyart érint. Sokan ugrálni fognak örömükben!


Pár perce Orbán Viktor nagy bejelentést tett: ez rengeteg magyart érint. Sokan ugrálni fognak örömükben!


A hétfői parlamenti ülésen a miniszterelnök a korábban tervezetthez képest magasabb nyugdíjemelést jelentett be.Három helyett öt százalékkal emelik a nyugdíjakat január elsejétől, az MNB előrejelzése alapján – jelentette be Orbán Viktor a Parlament hétfői plenáris ülésén.


Erre azután derült fény, hogy Schmuck Erzsébet (LMP) az azonnali kérdések órájában arra várt választ, hogy a kormány a tervezett három, vagy a valós inflációnak megfelelően öt százalékkal emeli-e jövőre a nyugdíjakat.


Válaszában Orbán Viktor azt mondta, hogy Schmuck is „azokkal van szövetségben, akik elvették a 13. havi nyugdíjat, és tönkretették a magyar nyugdíjasokat”, majd felsorolta, hogy 2002–2010 között 4 százalékkal csökkent, míg 2010 óta 10 százalékkal nőtt a nyugdíj reálértéke.


2022-ben az infláció 5 százalékos lehet, és ezért a nyugdíjemelés nem 3, hanem 5 százalék lesz


– jelentette ki Orbán Viktor, aki Schmuck azon felvetésére, hogy a kormány már korábban is visszaadhatta volna a 13. havi nyugdíjat, de ezt mégis csak most, a választás előtt teszi úgy reagált, hogy 2010-ben egy romhalmaz volt az ország, 80 százalék feletti volt az államadósság, és 10 százalék feletti a munkanélküliség.