Hófehér hajjal született Bence baba.. még az orvosokat is meglepte, hogy miért ilyen a haja színe


Hófehér hajjal született Bence baba.. még az orvosokat is meglepte, hogy miért ilyen a haja színe



Sajnos, a szülészeten nem szülő kapja azt a hírt, amit hallani szeretne.

Tavaly Magyarországon egy csecsemő fehér hajjal született. A szülők nem tudták, hogy minden rendben van-e a csecsemőjükkel. A tesztek után az orvosok megállapították, hogy a baba egészséges, de nem tudták megmondani, hogy a baba miért született fehér hajjal.


A szülészeten az ápolónők “Bűbájos kis hercegnek” nevezték, nemcsak az aranyos kis arca miatt, hanem a lenyűgöző, hófehér hajának köszönhetően is.


Ennek a fiúnak olyan fehér volt a haja, hogy szinte ezüstszínűnek tűnt.


Először azt gyanították, hogy kisbabájuk, Bence egy albínó, ami egy ismert genetikai rendellenesség. Ez a rendellenesség akkor fordul elő, amikor egy embernek jelentős mennyiségű melanin van a szervezetében, és e-miatt teljesen fehér a bőre és haja.


A hírek szerint az orvosok úgy döntöttek, hogy a vérmintáját Budapesten vizsgálják meg a legkorszerűbb műszerekkel, a különleges pigmenthiány miatt.



Így az orvosok most úgy vélik, hogy ez csak egy átmeneti pigmentációs rendellenesség, és a haja valószínűleg sötétedni fog, a korának előrehaladtával.


Részletesebb vizsgálatok után az orvosok megállapították, hogy a baba nem rendelkezik albinizmussal.Ezért arra a következtetésre jutottak, hogy ez egy nagyon különleges baba.


Úgy gondolják, hogy a haj színe, növés közben megváltozhat, de mindenesetre Bence egy újabb imádni való és különleges baba.