Lakástűzben meghalt egy ember a Pest megyei Solymáron, családtagja találta meg a holttestet.


Lakástűzben meghalt egy ember a Pest megyei Solymáron, családtagja találta meg a holttestet.A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.


Holttestet találtak a tűzoltók Solymáron, egy korábban kigyulladt házban szombaton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 


Riasztották a tűzoltókat

Mukics Dániel tájékoztatása szerint január 1-jén délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Pest megyei Solymár Hutweide településrészén, a Cserje utcában volt lakástűz.


 

A rokon találta meg a holttestet

A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

 

A tűzhely környezete izzott

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség.Füstmérgezés miatt halhatott meg

Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

 

Figyelmeztet a katasztrófavédelem

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet: “nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen”. Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen – jegyezte meg, kiemelve, ezek elkerülése érdekében ajánlott füstérzékelőt beszerezni.

 

Robbanás újévkor

Robbanás történt január elsején, újév hajnalán Katymáron egy családi házban a Szabadkai úton. Egy embert a romok alól mentettek ki a tűzoltók – közölte a katasztrófavédelem.


Egy ember volt a romok alatt

Egy száz négyzetméteres házban volt a robbanás, a detonáció ereje szétfeszítette az épületet, amely bármikor összedőlhet. A bácsalmási önkéntes tűzoltók kezdték meg a romok alá szorult férfi kimentését, de helyszínre érkeztek időközben a mentők és a bajai hivatásos tűzoltók is.


Kórházba vitték

A tűzoltók, miután kiemelték a sérült férfit a félig összedőlt ház romjai alól, átadták a mentőknek, akik a helyszíni ellátást követően a bajai kórházba szállították.


Gázpalackot hoztak ki a házból

A tűzoltók az épület közelében találtak egy gázpalackot is, amit biztonságos helyre vittek – írta a katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 


Kiemelt kép: illusztráció