Meghalt a vőlegényem.. az anyósom pedig követeli vissza az eljegyzési gyűrűt..még alig temettük el szegényt..


Meghalt a vőlegényem.. az anyósom pedig követeli vissza az eljegyzési gyűrűt..még alig temettük el szegényt..



A jegygyűrű egy olyan ígéret bizonyítéka, amely a haláleset után soha nem fog beteljesülni, éppen ezért az anyós visszakérte a jegygyűrűt a fia halála után. Ez a történet is egy nagyon jó bizonyíték arra, hogy néha mennyire kegyetlenek tudunk lenni a hozzánk legközelebb állókkal.


A gyászoló nőt arra kéri az anyósa, hogy adja vissza az eljegyzési gyűrűt vőlegénye halála után


Egy fiatal nő nem csak azzal kellett megküzdjön, hogy elvesztette a vőlegényét, hanem ráadásul még leendő anyósa és sógornője is ellene támadt. Szerintük a gyűrű már nem illeti meg a menyasszonyt, ezért arra kérték, hogy a lehető legrövidebb időn belül adja vissza nekik.


“Az 5 éves évfordulónkon tavaly decemberben a vőlegényem megkérte a kezem. Egy csodálatos gyűrűt kaptam tőle, és én igent mondtam. Nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget a különleges eljegyzési gyűrűnek, de az enyém igazán gyönyörű lett. Mivel a családjában nem volt semmilyen különleges eljegyzési gyűrű, ami hagyományosan öröklődött volna, éppen ezért egy tehetséges ötvössel készíttetett egyet, ami csak nekem szólt. Tudta, hogy egy diszkrét ember vagyok, és nem szeretem a díszes és harsány ékszereket, ezért egy olyan gyűrűt készíttetett, amit imádtam.” – írta a Reddit-en a gyászoló menyasszony.



“Sajnos, pár hónappal ezelőtt a vőlegényem megbetegedett és elhunyt. Egyáltalán nem vagyok túl rajta, hihetetlen fájdalom gyötör állandóan. Nemrég a húga és az anyja meglátogattak, és arra kértek, adjam vissza a családnak az eljegyzési gyűrűmet. Azt mondták, hogy mivel soha nem fogunk már összeházasodni, a gyűrű annál a családnál kell maradjon, ahová igazából tartozott. Azt hittem meghasad a szívem, amikor ezt mondták. Az esküvőnk 2022 elején lett volna.


Mondtam nekik, hogy ne haragudjanak, de nem fogom visszaadni. Ha ez a gyűrű egy családi ékszer lett volna, akkor természetesen visszaadom, de mivel direkt nekem készült, úgy éreztem, hogy ez engem illet meg. Majd elmentek a szüleimhez, akikkel az öt év alatt mindössze kétszer beszéltek, és tőlük követelnek egy olyan dolgot, amihez valójában semmi közük. A szüleim természetesen mellettem vannak. A gyűrű jogosan az enyém, de vannak, akik azt mondják, hogy egy meg nem kötött szerződés szimbóluma, és a volt párom családját illeti, sőt, hogy a húga gyerekeit illeti meg.” – írta a gyászoló lány.


A Facebook felhasználók igazat adtak a nőnek, és támogatták a döntését.


“Először is, nagyon sajnálom a veszteségedet. Másodszor pedig, a gyűrű a tiéd, a néhai vőlegényed családjának semmi joga nincs hozzá. A gyűrű neked készült, de sajnos azon a szomorú tényen, hogy meghalt, nem lehet változtatni, így a gyűrű pedig örökre a tiéd.”


Te mit gondolsz erről?