Nyílt levelet adtak ki a Szilágyi Liliána ügyben


Nyílt levelet adtak ki a Szilágyi Liliána ügybenHatalmas port kavart néhány héttel ezelőtt Szilágyi Liliána vallomása.Az Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok magyar úszó azt állítja, édesapja gyermekkora óta bántalmazta őt és édesanyját. Tegnap állt a Magyar Úszó Szövetség vizsgálóbizottsága elé Szilágyi Liliána édesapja, Zoltán, a Stamina TK úszóklub tulajdonosa és az úszó húga, Gerda, aki testvére nyilatkozatára szinte azonnal reagált. 

 


A Stamina TK versenyzői most nyílt levelet adtak ki, amelyben a következő áll: 


"Tisztelt médiamunkatársak! Tisztelt olvasók!


Egyesületünk, a Stamina TK egy hónapja került a hírekbe, ahol minden alapot nélkülöző kijelentéseket olvashattunk a velünk foglalkozó edzőnkről, egyesületünk vezetőjéről, beígérve „nyomozást", „kivizsgálást". Bennünket, az egyesület versenyzőit 2022. január 21-ig senki sem keresett meg a MÚSZ által felállított vizsgálóbizottságból. Ezért szeretnénk a nyilvánosságot tájékoztatni a saját tapasztalatainkról, az egyesületünkben folyó tevékenységről. Vannak közöttünk, akik az egyesület megalakulásától tagok, vannak közöttünk, akik csak pár hónapja sportolunk itt, mert ezt az egyesületet választottuk, ide szeretnénk átigazolni. Szeretnénk az alábbi tényeket megosztani az úszócsapatunkról:


Minden edzésen maximális figyelmet kapunk.

Szakmai – és ha kell, lelki – támogatást nyújtanak edzőink. Felszabadultan, lelki terhektől mentesen edzhetünk.

Soha nem tapasztaltunk verbális – vagy a médiában említett szexuális – bántalmazásra utaló jeleket.

Ha a tanulmányaink során vagy a magánéletünkben gondjaink akadnak, segítséget kérünk és kapunk edzőinktől (Kovács László, Szilágyi Zoltán) és csapattársainktól.

A legnehezebb edzéseink is jó hangulatban telnek segítő, motiváló biztatások közepette.

Edzőinknek fontos a fejlődésünk, amihez minden támogatást megadnak, és így érettebb felnőtté válhatunk.

Az átigazolásokat mindig gyorsan és zökkenőmentesen intézték az átadó egyesületeinkkel.

Egyesületünkben szeretjük és tiszteljük egymást és edzőinket. Továbbra is itt és így képzeljük el a jövőnket.

Üdvözlettel:


Kozma Dominik egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, Szilágyi Gerda többszörös magyar bajnok, Ollé Mónika magyar bajnok és a Stamina TK további tizenegy versenyzője" - olvasható. 


Szilágyi Liliána vallomását követően napvilágot látott egy blogbejegyzés is, amit valaki Gerda nevében indított és botrányos dolgokat állít testvéréről.  Szilágyi Gerda feljelentést tett a rendőrségen, miután visszaéltek a nevével.