Borzalmas ez az egész, ami a megvakított lánnyal történt.. Jocó bácsi a tanár kiakadt


Borzalmas ez az egész, ami a megvakított lánnyal történt.. Jocó bácsi a tanár kiakadt


Gabriellát megvakította a párja azért, mert el akarta hagyni. Előtte pedig rendszeresen bántalmazta, verte, megerőszakolta.

Borzasztó ez az egész. És mennyi embernek kell így élnie nap mint nap. És mennyi gyermek van, akik elszenvedik a családom belüli erőszakot, vagy pedig folyamatosan végig kell nézniük, ahogy az édesanyjukat vagy édesapjukat bántalmazzák. Igen, azt sem szabad elfelejteni, hogy sajnos férfiak is esnek családon belüli erőszak áldozatává, akik aztán végképp nem beszélnek róla, szégyellik ezt, és még inkább láthatatlan marad a probléma. De természetesen ez mind rendben van, hisz nem ettől, hanem a nemváltó műtéttől kell megvédeni a gyermekeket április 3-án. Ugye? Tudom, demagóg vagyok, de a plakátok - tudok olyan 200 méteres útszakaszt, ahol 8 ilyen plakát vagy egymás mellett - árából hány gyereket lehetne megvédeni? 


Mennyit lehetne fejleszteni a nagyon rosszul működő gyermekvédelmi rendszeren ennyi pénzből?! Persze, itt minden rendben van. Csupán csak annyi a probléma, hogy a meleglobbi bekúszik az iskolába, bár a 9 év alatt soha senki sem akart bejönni ezügyben agitálni, ellenben politikus már tartott kampánybeszédet az évnyitó alatt... Ahogy láttam már olyan gyereket, aki félt, akit bántottak otthon, aki végig kell néznie azt, hogy azt bántják, akit szeret. És ezt a "megoldási" mintát viszi tovább, ezt alkalmazza a társaival szemben is. Hiába a jelzőrendszer, akár több évig húzódhat, sokszor eredménytelenül, mert annyira lyukas és tehetetlen a gyermekvédelmi rendszer, hogy az nagyon fáj. De ez nem probléma. Az iskolákban tömegével rohangáló nőnek öltözött férfiak az. Legalábbis valakik fejében biztos. Csak lehet, hogy ki is kellene néha nézni abból a kreált világból, ami a fejükben van, bár a valóság borzasztó, szóval értem, miért könnyebb azt hinni, hogy itt minden rohadtul rendben van.