Mindenki más számot lát ezen a képen, megőrült az internet


Mindenki más számot lát ezen a képen, megőrült az internetAz emberek imádják az optikai feladványokat, de ez többeken is kifogott.

Az internet népe szereti azokat a feladványokat, amelyekkel a látást lehet tesztelni. A legtöbbször egy trükkösen elrejtett számot kell kiolvasni egy képről, de mi van akkor, ha nem lehet pontosan meghatározni, mi is az az egy szám?


A LADbible írt egy Twitteren terjedő új tesztről, amit viszonylag hamar megoldanak az emberek, de szinte mindenkinek más jön ki a végeredménynek.


A képen egy fekete-fehér kör látható, benne egy számmal – a kérdés csak az, hogy melyik számmal?


Első pillantásra 45 283-at látunk, ugye?


Aztán, ha picit közelebbről megnézzük, már úgy tűnik, hogy 3452839 szerepel a képen, legalábbis több kommentelő ezt említette.


A tweethez több mint 4000 hozzászólás érkezett, az emberek pedig nem értik, hogy miért nem ugyanazt a számot látják mindannyian.


A szakemberek szerint a kontrasztérzékenység különböző mértéke miatt látunk mást. A kontrasztérzékenység határozza meg, hogy különbséget tudunk-e tenni egy képen szereplő tárgy, alak és a háttér között, de azt is méri, hogy mennyire ismerjük fel a sötét vagy világos színeket.A gyenge kontrasztérzékenység egyébként veszélyes is lehet, mivel, ha alacsony, akkor balesetveszélyes helyzetet teremthet, például, amikor ködben vezet az ember vagy lelép a járdaszegélyről, de szembetegségek, például szürkehályog vagy zöldhályog tünete is lehet.


Ha nem lát számot a képen, akkor érdemes felkeresnie egy szakembert!