A világ leghalálosabb mesterlövésze dermesztő figyelmeztetést adott az Oroszoknak, Ukrajnába utazott...ő vadászta le a hírhedt...


A világ leghalálosabb mesterlövésze dermesztő figyelmeztetést adott az Oroszoknak, Ukrajnába utazott...ő vadászta le a hírhedt...

 


A „világ leghalálosabb mesterlövészének” titulált férfi borzasztó figyelmeztetést adott ki az orosz megszállóknak, miután elhagyta otthonát, hogy csatlakozzon az ukrán frontvonalhoz.

A „Wali” néven ismert francia-kanadai lövész a hírek szerint átlépte a lengyelországi határt Ukrajnába, miután feleségét és gyermekét Kanadában hagyta, hogy válaszoljon Volodimir Zelenszkij elnök külföldi harcosok felhívására, hogy csatlakozzanak az ellenálláshoz.

A 40 éves Wali, akinek valódi neve ismeretlen, 12 éves pályafutása alatt a kanadai hadseregben élesítette mesterlövész képességeit.

A torontói Globe and Mail szerint 2017-ben állítólag megdöntötte a leghosszabb gyilkosság világrekordját, amikor több mint két mérföldről lelőtt egy ISIS fegyverest.

Most arra használja képességeit, hogy segítsen az ukrán harcosokon, és a DailyMail.com-nak egy közelmúltban adott telefoninterjújában azt mondta: „Nem szeretem az ötletet, hogy lelőjek senkit. De ha eljön az ideje, hogy megnyomjam a ravaszt, nem fogok habozni.

„Ha Putyin valóban Kijevet akarja, hatalmas árat kell fizetnie. Senki sem akarja itt az oroszokat és mindenki ellenállni fog.

„A kár, amit bennük okozhatunk, őrült lesz. Annyi életet fognak veszíteni, hogy egy másik Sztálingrád lesz belőle.”

A portál felfedte, hogy a mesterlövész egy ismeretlen helyen van Kijev külvárosában, készen egy .338-as puskával.

Amikor az orosz erők közeledtek a fővároshoz, Wali figyelmeztetett: „Ez egy hatalmas, beépített város, nem egy falu.

Ha kinézek onnan, ahol most vagyok, annyi építményt és épületet látok, ahonnan lövöldözni lehet, annyi helyet, ahol fegyvereket rejthetek el, és ahonnan leseket indíthatok.

„Nem fogják tudni, mi ütötte meg őket.

„Az oroszoknak már nem sikerült elvenniük Harkovot és Mariupolt, amelyek kisebb városok. Sehogy sem tudják megtartani Kijevet. Mindenkinek jobb lesz, ha úgy dönt, hogy nem támad.”

Walit dicsérték bátorságáért, hiszen menyasszonyát, egyéves fiát és informatikai programozói állást hagyott hátra, hogy csatlakozzon az ukrán ellenálláshoz.

A párjáról Wali így nyilatkozott: „Nagyon félt, és azt mondta, „szükségünk van rád, a fiadnak szüksége van rád”.

„De végül megnyugodott, és azt mondta: „oké, tedd a kötelességedet, de légy biztonságban, ne kockáztass”.

„Sok érzelem volt, amikor távoztam. Nem tudhatod, mikor térsz vissza, és egyáltalán nem tudod, hogy visszajössz-e.

– De tudom, hogy kötelességem van a családommal és a világgal szemben is, nem maradok itt tovább, mint amennyit kell.

„Számomra az volt a legszomorúbb, hogy hiányzott a fiam születésnapi ünnepsége. Néhány percig néztem telefonon. Itt voltam a sötétben, egy elhagyatott épületben a zseblámpámmal – olyan érzésem volt, mintha egy másik bolygón lennék, mint ők.”