Bekövetkezett hát, amit Vlagyimir Putyin a legkevésbé szeretett volna


Bekövetkezett hát, amit Vlagyimir Putyin a legkevésbé szeretett volnaVlagyimir Putyin orosz elnök , aki “uráli odújából” figyeli az ukrajnai fejleményeket, “dühöng” és “füstölög” amiatt, hogy nem halad gyorsabban  hadserege  ukrajnai inváziója – állítja az Európai Unió egyik tisztviselője  egy ukrán hírszerzési jelentésre hivatkozva.


Riho Terras, Észtország korábbi védelmi minisztere az Európai Parlament képviselője szombatontette közzé a dokumentumok tartalmát.


Putyint az uráli  odujábaorosz oligarchák kísérik, “hogy senki ne meneküljön el” – állítja Terras az orosz nyelvű dokumentumokban.


“Azt hitte, ( Putyin a szerk.) hogy az egész háború könnyű lesz, és minden 1-4 nap alatt elkészül”


– írta Terras.


Ehelyett ukrán katonák – és fegyverekkel és Molotov-koktélokkal felfegyverkező civilek – csütörtök óta az Ukrajnába több irányból behatoló orosz erők visszaszorításán dolgoznak.


Terras azt állítja, hogy a hírszerzési jelentés szerint az orosz erők nem rendelkeztek megfelelő taktikai tervvel, és a municiót is alul méretezték – mindössze három-négy napra elegendő rakétát hoztak magukkal, és így „takarékosan használják őket”.