Felgyújtotta kisfia orvosi papírjait Szinetár Dóra, brutálisan kifakadt a színésznő..


Felgyújtotta kisfia orvosi papírjait Szinetár Dóra, brutálisan kifakadt a színésznő..



Szinetár Dóra és Makranczi Zalán négyéves Down-szindrómás gyermekükről, Benjiről meséltek a FixTV-n. Elmondták, hogy Benji hihetetlen személyiség, nagyon vicces és szereti ugratni a szüleit. Ennek kapcsán meséltek el egy drámai történetet. Amikor a kisfiuk hat hetes volt, megkereste őket egy hölgy, aki az egyik Down-szindrómás alapítvány tagja.


"Abszolút jó szándékkal keresett meg. Mondta, hogy elvisz minket egy helyre, ahol a legcsodálatosabb gyerekorvos megmondja nekünk, mit kell csinálnunk. Mondtuk, hogy jó. Elvitt minket. Egy teljesen mezei gyerekorvos, aki ugyanazt csinálta, mint a mi gyerekorvosunk. Tehát megnézte, hogy hajlik-e térde, megnézte, hogy hall-e, lát-e. Semmi mást nem csinált. Akkor volt 6 hetes a gyerek. Megállapította, hogy tök rendben van. Mondtam, hogy jó, akkor lehet, nem is Down-szindrómás. Mire a doki: a lemaradás ollója majd előbb-utóbb kinyílik. Visszakérdeztem: miért? Mert ki szokott nyílni - mondta" - emlékezett vissza a színésznő, aki már épp indulni készült a férjével, amikor a hölgy még egy kicsit maradásra kérte őket. 


"Utánunk szólt, hogy várjunk egy kicsit, mert a doktor úrnál valamit elintéz. Vártunk 10 percet, kijött és lobogtatott egy papírt, amit protekcióval szerzett nekünk, mert ilyet már nem nagyon szoktak adni csecsemőknek bizonyos kor előtt. 


A következő volt ráírva: a gyermek középsúlyos értelmi fogyatékos, a vizsgálat nem ismétlendő, mert az állapot maradandó. Hat hetes gyerek, akiről megállapította, hogy tök rendben van. Néztem a papírt, és kérdeztem, hogy miért?


- emlékezett vissza a kifakadására Dóra, aki teljesen ledöbbent a válaszon.


"Mert ezzel ingyen lehet parkolni" – mondta a nő. 


A színésznőben teljesen felment a pumpa, mégis fél évig őrizgette a polcon az orvosi papírt.


A legdrámaibb az egészben, fél évbe telt, mire ezt a nyomorult papírt be tudtuk tenni a kandallóba. Fél évig őrizgettük a polcon a papírt, hogy a gyerekünk fogyatékos. Miért kell nekem azzal a tudattal élni egy gyerekkel, akiről még ember meg nem mondja, hogy majd lesz-e neki bármilyen fogyatéka vagy nem? És őrizgettük a papírt, mert mégiscsak egy hivatalos papír. Aztán rákérdeztem egy hozzáértőnél, hogy ez a papír benne van valamilyen rendszerben? Mondta, hogy nem. Aztán ünnepélyes keretek között alágyújtottunk.


- árulta el