Orbán aprópénzzel akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát


Orbán aprópénzzel akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatátA kormány egy hirtelen támadt nagylelkűségi rohamában éppen az országgyűlési választás küszöbére hozta előre a nyugdíjkorrekciót, amely eredetileg csak idén november lett volna csak esedékes. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a januári nyugdíjkiigazítást (5 %) gyakorlatilag semmissé tette az elszabadult, és azóta is vágtató infláció (8,3 %). 


A „magyar gazdasági csoda” léggömbje kidurrant, a forint történelmi mélységbe zuhant, az államadósság kilőtt a csillagokba, és az államháztartási hiány a második világháború óta nem volt ekkora. Az árak elképesztő mértékben emelkednek, és a forint rohamosan veszíti el a vásárlóértékét. Mindez pedig legközvetlenebbül, és legérzékenyebben éppen a nyugdíjasokat érinti. A kormánynak ezért gyorsan el kell szórnia egy kis alamizsnát a nyugdíjas szavazópolgárok között a választások előtt. 


Orbán úr ezzel a visszataszítóan átlátszó voksvásárlással nyíltan megalázza emberi mivoltukban a nyugdíjasokat. Ennyibe veszi őket. Kilóra."