Tragikus hirtelenséggel ragadta el a halál Oravecz Évát...


Tragikus hirtelenséggel ragadta el a halál Oravecz Évát...



Meghalt Oravecz Éva Csilla, aki 13 éven keresztül volt a Nők Lapja újságírója, valamint az Indexen is jegyzett írást.

A Nők Lapja szerint az újságírónő a múlt héten hunyt el. Oravecz Éva Csilla 18 éves kora óta foglalkozott újságírással, ezenkívül a pszichológia szakot is elvégezte az ELTE-n.

Újságírói pályafutását a Sport plusznál kezdte, ahonnan később a Népszabadság Magazinhoz került. A Nők Lapja szerint ezután több mint tíz éven át készített nagyinterjúkat a Playboy magazinnál, valamint tudósokkal közölt interjúkat az Interpress Magazinnál. 

Mindig nyitott volt a világra – ez abból is látszott, hogy remek új témákat hozott be az értekezletekre. Figyelt, értékelt, rendszerezett és szintetizált: cikkeiből mindig kiderült valami új dolog vagy összefüggés. Segített eligazodni a mind kuszábbá váló hétköznapokban vagy akár a globális történésekben is, miközben írásai mindig érthetőek és sokszor szórakoztatóak voltak.

– írta róla a Nők Lapja.

A lap azt is említi, hogy Oravecz Éva Csilla Tűsarokkal hátrafelé címmel írt egy olyan könyvet is, amely a modern feminizmust járta körbe kritikai hangvétellel. „Okosan és bátran használta személyisége női és férfi regisztereit. Egyszerre volt megértő, befogadó és empatikus, de ugyanúgy tudott szikáran írni és gondolkodni, valamint két lábbal a földön állni.

Halála nemcsak mély tragédia, hanem valódi veszteség a Nők Lapjának, a magyar újságírásnak – mindannyiunknak. Isten veled, Éva!

– áll a Nők Lapja nekrológjában.