135 kilós volt Molnár Ricsi.. most már csak 80, lement 55 kiló, és két sztrók


135 kilós volt Molnár Ricsi.. most már csak 80, lement 55 kiló, és két sztrókA Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának új, berettyóújfalui kórházában kezelik a jelenleg eszméletlen állapotban levő M. Richárdod. A Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset okozójaként 3,5 éves szabadságvesztésre ítélt rab fél éven belül a második agyi infarktust kapta. A személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt a BVOP nem ad információt az elítéltről, csak jogi képviselőjét és a börtönbüntetés alatt kapcsolattartóként megjelölt élettársát tájékoztatják állapotáról.


A büntetése letöltésére kijelölt szombathelyi börtönből 2021 decemberben szállították át M. Richárdot Berettyóújfalura, a börtön kórházba. Jogi képviselője, Mocsai Gergely ceglédi ügyvéd szerint a dunántúli börtön személyzete hibázott, amiért késve jelentették ügyfele rosszullétét, betegségét, az agyi infarktus szakszerű ellátását. Az ügyvéd hozzátette, M. Richárd 135 kilós súlyából 50 kilót vesztett az elmúlt hónapokban, a rácsok mögött nem sikerült kideríteni ennek okát. Emiatt kérték a büntetés felfüggesztését és a civil orvosi vizsgálatokat, ám ezt a hatóság nem engedélyezte.


A berettyóújfalui börtönkórház csak az ügyvédet és a férfi élettársát tájékoztatja M. Richárd állapotáról


A 2017. május 15-én jogosítvány nélkül száguldozva balesetet okozó férfi állapota a börtönben kezdett el romlani: Többször elesett majd tolószékkel közlekedett, beszéde zavarossá, érthetetlenné vált. Három napja újabb agyi infarktus érte. Erről az ügyvédjét értesítette először a börtönkórház ügyelete. Az orvosok M. Richárdot öntudatlan állapotban, lélegeztető gépre helyezték, állapotáról a BVOP nem ad tájékoztatást. A Blikk által megkérdezett orvos szakértő szerint egy ilyen rövid időn belül elszenvedett második stroke után egy eszméletlen beteg állapota válságosnak mondható, tartani lehet a kóma illetve a közvetlen életveszély kialakulásától is.