140 kilóról lefogyott 60-ra Molnár Richárd a börtönbe. Elvesztette az izmait, az összeset.


140 kilóról lefogyott 60-ra Molnár Richárd a börtönbe. Elvesztette az izmait, az összeset.



140-ről 60 kilóra lefogyott M. Richárd, még mindig kórházban ápolják második sztrókja után a korábban három és fél évre ítélt Dózsa György úti gázolót – írja a Blikk.

A férfit a debreceni klinikán kezelik, miután a berettyóújfalui börtönkórházban már nem tudták megfelelően ellátni. A Büntetés-végrehajtás országos Parancsnoksága (BVOP) korábban azt állította: felkészültek a férfi egészségügyi ellátására a börtönkórházban. Második sztrókja után április közepén a család és az ügyvédje is kezdeményezte az átszállítását, de végül csak húsvét után került a klinikára.

A férfi a börtön előtt 140 kiló volt, a család állítása szerint 80 kilót fogyott a börtönkörülmények és a romló egészségügyi állapota miatt. A protokoll alapján az intenzív osztályon is az ágy keretéhez bilincselték a kezét, és folyamatosan felügyelik, hogy esetleges javulása esetén ne hagyhassa el a kórházat.

M. Richárd nincs öntudatánál, állapota kritikus, és lélegeztetőgépen van – közölte a második sztrókja után Mocsai Gergely, a férfi ügyvédje.

A BVOP a Blikknek a következőt mondta: „Amennyiben olyan esetről van szó, amely sürgős és speciális egészségügyi kezelést igényel, akkor a büntetés-végrehajtási intézet haladéktalanul értesíti a mentőszolgálatot, akik a legközelebbi kórházba szállítják az elítéltet.” Hozzátették:

„a külső kórházi ellátás időtartama alatt kollégáink a nap 24 órájában gondoskodnak a fogvatartott őrzéséről.”

A BVOP közleménye szerint külső kórházban csak addig maradhat a fogvatartott, amíg feltétlenül szükséges, utána az utókezelés már a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában történik.