Ami ezen a képen van, az több, mint csoda.. Benned is ott van, és nem is tudsz róla..


Ami ezen a képen van, az több, mint csoda.. Benned is ott van, és nem is tudsz róla..



Gyakran azt gondoljuk hogy "micsoda csoda" egy mobiltelefon, vagy egy űrhajó, stb., pedig ezek szinte "észrevehetetlen kis kütyük" a lét végtelenül kolosszális csodáihoz képest. 

" A hit szép dolog de most hagyjuk ezt a megközelitést, mert az túl egyszerű lenne  magyarázatnak ."  

A nulladik csoda, hogy létre tud hozni önerőből a lény, egy picinyke örökítősejtet(hímivarsejtet) meg ugye a párját a a női petesejtet. Mondom, ez csak a nulladik ámulat... 

1.,  Az a picike sejt tudja hogy meg kell keresnie

a párját, bele kell fúródnia. Egy picike sejt hogy lehet ennyire okos?   Most  hagyjuk azt hogy ösztön, meg kódolt, meg genetika, meg minden. Mert ez csak a magyarázat elodázása.

2.,  Amikor ez a páros egymásra talál,  elkezd osztódani, tudja hogy milyen végtagokat, formát, fejlesszen ki. Ezt még a mai tudomány teljes komptuer hada sem tudja megcsinálni, de az a  mikronnyi  pici sejtecske tudja ezt.  Igen, már ennél a csodánál is nyugodtan lehidalhatunk.

3., Amikor az életecske különválik az anyatesttől (megszületik) már megkapta létezesi formáját. De már tudja hogy növekednie erősödnie kell. Már egyre több, milliónyi sejtből áll, de a sejtek óramű pontosan összedolgoznak.  Olyan bravúros szervezettséggel hogy a világ legfejlettebb logisztikai cége is  csak " kőbalta" ehhez képest!! 

Csak próbáljunk olyan dolgot alkotni, ami önmagát fejleszti, növeszti.  Nem fog menni! 

4.,  Az életecske, hivjuk előlénynek, ha megsérül vagy  virustámadást kap, védekező sejtjeivel visszavág meggyógyit.  Megint hagyjuk hogy immunrendszer meg ilyenek.  Mert ezeket a sejteket is létre kellett hoznia.   Ezt is honnan tudta az az egy pici sejtecske,.... amiből kiindultunk?  

Még csak a "csoda 4. 0" - nál tartunk.

5., Már pirinyó embrió korunktól   mi lények, fejlesztünk magunknak egy vegyiüzemet, egy bológiai laboratóriumot.  Emésztő rendszerünk, szivünk, májunk, vesénk, stb. mind-mind   egy emberfelettien preciz, és egymással összehan- golt biológiai üzem.  És a mi ráhatásunk nélkül jött létre,  működik , tartja fenn magát.    És még mindig ott tartunk hogy az a mikronnyi pici sejtünk adja mindezeknek az ősagyát. Benne ott kellett lenni mindezek tudása.   Nem kapok levegőt, annyira orbitálisan nagy dolog ez, annyira nagy csoda vagyunk mi lények..... 

  Csak játszok a gondolattal. "Letennék két darab mikronnyi anyagot, a pusztaságba, és ott önmagától megépülne  egy hatalmas vegyi üzem, irányitással, saját energiaellátással, önmagát fejlesztően. Na ehhez ma a világ összes tudása, tudósa sem lenne elég. 

De az a két mikronnyi sejt tudja ezt. Ennyi minden kepesség hogy fér bele ? Hogy lehet ez  ?? "

Mint ahogy léteznek minimális tudással rendelkező kicsi organizmusok, úgy biztosan leteznek számunkra felfoghatatlanul nagy tudású  gigantikus méretűek is. A nanomikroba sem tud rólunk.  Ő nem érzékel minket.   Talán ezért nem tudunk mi sem a felettünk álló gigantikus méretű,  intelligenciájú organizmusokról.  Tehát nem kell messzire mennünk hogy  titkokat, keressünk, itt vannak az előlények, itt vagyunk mi magunk emberi faj is. 

Ezzel kéne kezdeni....!!!!    Nem  ????