Felesége sírva kereste az eltűnt Istvánt.. Kiderült, hogy ő ölette meg


Felesége sírva kereste az eltűnt Istvánt.. Kiderült, hogy ő ölette megMagyarországon és Romániában egyaránt kerestette a családja az érsemjéni V. Istvánt, aki tavaly decemberben tűnt el. A 45 éves férfi holtteste a napokban, Érmihályfalva mellett egy mezőn, a Blikk információi szerint az érgazosi út mellett került elő, a földből. Megölték és elásták.


Az áldozat zenész volt, eltűnésekor égre-földre kerestette a családja, rengetegen osztották meg a Facebookon is, hazai, eltűnteket kereső csoportokban is a felhívásukat. Az eltűnését egyébként felesége jelentette a rendőrségen. Most kiderült: éppen a nő volt az, aki megölette Istvánt.


A romániai, Bihar megyei ügyészség közlése szerint úgy néz ki, hogy a feleség és szeretője - aki egyébként a férje közlei rokona, unokatestvére volt - tervelhették ki a férj megölését, a végrehajtást pedig egy bűnözőre bízták- írja a Főtér.ro. Ez a bizonyos szerető-unokatestvér egyébként szintén nő.


A nyomozás eddigi adatai szerint a feleség 40ezer lejt - körülbelül 3 millió forintot - fizetett egy már többször elítélt érmihályfalvi bűnözőnek azért, hogy férjét csalja el egy erdőbe, ölje meg és ássa el. A holttesten, ami a napokban került elő, szúrás- és ütésnyomokat azonosítottak. A feleség a kihallgatásakor többször belekeveredett a vallomásába, levégül azt mondta, önvédelemből meglökte a férjét, aki elesett és beverte a fejét a padlóba, meghalt, ezek után ő a Körösbe dobta a testét.


Keresték a testet búvárokkal napokig, teljesen feleslegesen. Végül István unokatestvére, aki rokona feleségének szeretőjévé lett, bevallotta, hogy megölték és elásták őt. A gyilkosságra felbérelt férfit, a feleséget és leszbikus szeretőjét letartóztatták, akár életfogytiglant is kaphatnak.