Ha neked is van bőrkeményedésed, ebben a betegségben szenvedsz! Szinte senki nem tud róla, hogy..


Ha neked is van bőrkeményedésed, ebben a betegségben szenvedsz! Szinte senki nem tud róla, hogy..



A bőrkeményedés, a bőr szarurétegének megvastagodása a legtöbb esetben a tenyéren és a talpon alakul ki, ahol a legtöbb inger, dörzsölés éri.


Bizonyos esetekben megjelenhet máshol is de főként a lábfejen és a talpon. Olyan bőrfelületen jelenik meg ahol a legnagyobb terhelésnek, ingernek van kitéve.


Ebben az esetben a bőrsejtek termelődése felgyorsul, és így egy elhalt hámsejtekből álló, kemény bőrréteg alakul ki. A szervezet védőgátat épít magának az erős külső hatásokkal szemben. Habár a bőrkeményedés ártalmatlan jelenség, de sajnos néha más problémákhoz, például fertőzéshez vezethet.


Lássuk a bőrkeményedések lelki hátterét!


A bőrünk testünk és lelkünk mentális energiáit szimbolizálja. Ha egy bizonyos élethelyzettel kapcsolatban félelmeink vannak, akkor a félelem felgyülemlik, kristályosodni kezd, mozdulatlanság, renyheség is kialakulhat, ami nem engedi ennek az energiának az áramlását.


Ez azért van, mert a gondolataink nem rugalmasan épülnek fel. Ez a félelem arra kényszerít engem, hogy ne legyek képes az élethez objektíven hozzáállni. Fel kell ismernem a félelmem okát, így a felhámon blokkolt és felhalmozódott energia újra elkezd majd velem összhangban áramolni.


A bőröm rugalmassá és fiatallá válik. A bőrkeményedés helye kiegészítő információkkal szolgálhat: például, ha a vállamat érinti az elváltozás, akkor a kötelességeimhez kötődő gondolataimmal és hozzáállásommal kapcsolatosan vagyok túlságosan kemény.