Egy óvónő kifakadt és ezt írta ki az ovis kislány halála kapcsán


Egy óvónő kifakadt és ezt írta ki az ovis kislány halála kapcsán



 Egy óvónő gondolatai a rendszerhibáról: 

"A mostani óvodabusz tragédia tipikus "megoldjuk okosban" történet. 

Önkormányzat pályázik gyermekek szállítására buszra. Eu-s forrásokból megvehették. 


A többit meg intézték ügyesben. 

Nem kell pedagógus, mert neki a túlmunkáért, a munkaköri leíráson túli dolgokért fizetni kell. 


Amúgy is, akkor ki lenne az intézményben a gyerekekkel? Nem vesznek fel senkit, mindenkinek fizetni kell. 


Közmunkás van mindenhol, mindenre is jók. Buszt vezetni is akad. 

Csak azt nem tudja, nem is tudhatja az az ember, hogy több gyermekkel, állandóan változó létszámmal milyen szabályok vannak. 


Nem is dolga. 

Mégis ő most az egyetlen gyanúsított. 


A fenntartónak, a busz üzemeltetőjének lett volna kötelessége kísérőt biztosítani, aki figyel arra, hányan szálltak fel-le, és út közben is segít, ha szükséges. 


Mert hatalmas balesetveszély, ha a sofőr nem az utat, hanem pl. a veszekedő, vagy síró gyerekre hátrafordul. 


Ami meg megtörtént, az a legrémesebb rémálom. Elképesztő, hogy ilyen megtörténhetett. A kicsi lány a rendszer áldozata."


Mellé egy komment:

"A még rosszul működő demokratikus országokban is – mint mondjuk Mali vagy Ecuador - ilyen esetben nem az érintett miniszter mond le azonnali hatállyal, hanem az egész kormány, és a miniszterelnök arrafelé bízik benne, hogy a büntetőjogi felelősség nem fog megállni vele szemben. 


Nálunk persze nem olyan fejlett rendszer van, mint Ugandában vagy Üzbegisztánban, itt egy kiszolgáltatott, a végtelenségig megalázott, semmibe se vett és semmire se becsült szerencsétlenen fogják elverni a port, meghurcolják, talán még börtönbe is küldik, a társadalom többségének teljes megelégedésére. 


De most csak képzeljük el a szituációt, amikor Gipsz Jakab közmunkás sofőr hajnalban kiáll a busszal, és amikor Bivalynádasdon fel akar szállni az első gyerek, betelefonál a főnökének, hogy ő kísérő nélkül nem indul el. 


A most háborgó, vért kívánó kommentelők képzeljék ezt az esetet. A sofőr azt mondja a főnökének: kísérő nélkül nem szállít gyerekeket. 


Mi történne ilyenkor? Én megmondom. 

A gyerekek aznap nem mennek óvodába, a sofőrnek meg holnap nincs állása. 


De nem csak holnap nincs, a környéken ezentúl soha nincs, ha el nem menekül az ország másik végébe vagy még jobb megoldásként külföldre, ez az ember sofőr sose lesz. 


Sőt, a feleségét is kiteszik az önkormányzati szerény állásából, az anyukáját kiutálják a nyugdíjasklubból, a gyerekeit pedig nem viszik osztálykirándulásra. 


Mert szerencsétlen sofőr hősünk ellentmondott pártunknak és kormányunknak, az emberi életet, a biztonságot, a méltóságot, a tisztességet, a becsületet, a szabadságot mindennél többre tartotta, és az ilyennek jelenleg ebben a rezsimben vesznie kell."


Lábjegyzet: 

⚠️A SOFŐR HIBÁZOTT.

⚠️NAGYOT HIBÁZOTT. 

👉A tökéletlen rendszer nélkül azonban ez nem történt volna meg. 🙁 

 

/Piréz/