Mától hatósági ár ide vagy oda a MOL meglépte, nem adja tovább hatósági áron, ha..Péntektől a Mol töltőállomásain magyar rendszámú személyautóval maximum ötven litert lehet tankolni hatósági áron, üzemanyagkannába pedig csak és kizárólag piaci áron lehet tölteni, számolt be róla az ugytudjuk.hu.


A lap értesülései egybevágnak azokkal a tájékoztatásokkal, melyek még csütörtökön este jelentek meg több benzinkút hivatalos Facebook-oldalán.


A kőszegi Mol-kút például azt írta a közösségi platformon, hogy június 24-től


kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes.

A kút kezelői azt kérik minden fogyasztótól, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyag-tartálya mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként tegyék meg.