Az évszázad átverésére készül az Orbán kormány? Az RTL klub buktathatta le őket


Az évszázad átverésére készül az Orbán kormány? Az RTL klub buktathatta le őket



"Az évszázad átverése készülhet az Orbán kabinet. -írja a a balramagyar..Rezsicsökkentés eltörlésével kapcsolatos számok ugyanis köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.


Vagyis inkább azt mondanánk valami nagyon nem stimmel a számok körül. A felmerülő kérdésekre pedig csupán hallgatás a válasz.


A kormány nem válaszolt az RTL Klub kérdésére, hogy miért vezetik ki részlegesen az áram esetén is a rezsicsökkentést, ha Paks termelése fedezi a lakossági áramfogyasztást.


A villanyáram esetében nem lett volna szükség feltétlenül a rezsicsökkentés kivezetésére, mivel a paksi atomerőmű termel annyi olcsó áramot, ami elég a lakossági felhasználóknak


– idézi az RTL Klub Híradója a Portfolio szakértőjét.


Weinhard Attila szerint a paksi áramtermelés az elmúlt években lefedte a rezsicsökkentés keretében eladott áram mennyiséget, ha pedig a mögöttes árakat nézzük, akkor a 11,5 forint körüli nettó termelési költség mellett 12-13 forint környékén volt a nettó ára egy kilowatt áramnak a rezsicsökkentési számlákon.


A tévécsatorna megkérdezte a kormányt, hogy mit javasolnak azoknak, akik nem használnak gázt, illetve miért vezetik ki részlegesen az áram esetén is a rezsicsökkentést, ha Paks termelése fedezi a lakossági áramfogyasztást, de nem válaszoltak nekik."