Felügyelet nélkül volt a 11 éves gyermek, aki belefulladt a Dunába tegnap.


Felügyelet nélkül volt a 11 éves gyermek, aki belefulladt a Dunába tegnap.



A Budapesti Rendőr-főkapitányság újabb részleteket közölt a keddi tragédiáról.Kiderült, a 11 éves fiú két kisebb testvérével fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, amikor a vízben elmerült.


Testvérei – tízéves öccse és kilencéves húga – azonnal segítségért rohantak. Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár, könnyű sérülést szenvedett, a mentők vitték kórházba. A gyerekek a baleset után elmondták, testvérük korábban a Dunában elmerült.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyereket, emiatt a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai 20 óra 42 perckor a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.


A tragédiával kapcsolatosan – tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak – felmerült a bűncselekmény gyanúja. Az  óbudai nyomozók a gyermek édesapját és édesanyját kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.