Megtalálták a szerdán Visegrádnál a Dunába fulladt lány holttestét..


Megtalálták a szerdán Visegrádnál a Dunába fulladt lány holttestét..Megtalálták annak a 16 éves lánynak a holttestét, aki szerdán merült el a Dunában Visegrádnál – tudta meg a 24.hu. Megkerestük a BRFK sajtóosztályát az ügyben, azt válaszolták, hogy kajakozók bejelentése alapján ma délelőtt tíz körül egy holttestet találtak az Északi összekötő vasúti hídnál Újpesten.


Azonosították az elhunytat, és a Visegrádnál eltűnt 16 éves lány holtteste került elő. Nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit

– mondta lapunknak Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának a vezetője.


A tini a hétéves húgával és egy 14 éves barátjával indult el sétálni aznap, lementek a partra, begyalogoltak a vízbe, majd az erős sodrás miatt kifelé indultak, kijutni azonban már csak két gyereknek sikerült. A fiú a hétéves kislányt még ki tudta menteni, de mire visszafordult, hogy segítsen a nagyobbik lánynak, őt már nem látta sehol, ezért azonnal hívta a segélyhívót, amikor a partra ért.


A vízirendőrök és a katasztrófavédelem búvárai nagy erőkkel keresték az elmerült lányt, akinek holttestét péntek délelőtt emelték ki a folyóból.