Egy újabb gyermekorvos halt meg.. Zsuzsanna mindössze 55 éves volt..Csobánka község lakói gyászolnak


Egy újabb gyermekorvos halt meg.. Zsuzsanna mindössze 55 éves volt..Csobánka község lakói gyászolnak



Elhunyt a Csobánka téri gyermekorvosi rendelő orvosa, Székely Zsuzsanna házi gyermekorvos.


A doktornő 1993-ban a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd 1999-ben csecsemő- és gyermekgyógyászatból tett szakvizsgát. 2002-től a Csobánka téri gyermekorvosi rendelőben praktizált házi gyermekorvosként.


"Nyitott, érdeklődő volt a hozzáfordulók felé, és nem csak a gyermekek testi betegségeit orvosolta, igyekezett a legkülönfélébb problémák esetén is támogatni őket és családjukat egyaránt.


Arra szintén különös figyelmet fordított, hogy a szülőknek mindig elmagyarázza gyermekük betegségének lényegét, azt, hogy milyen eszközökkel lehet rajta segíteni, mikor és milyen állapotváltozásokra készüljenek, vagy éppen milyen további vizsgálatok szükségesek egy diagnózis felállításához.


Óbuda-Békásmegyer hamar a második otthonává vált. Ebben az is segítette, hogy hasonló környezetben, Budatétényen nőtt fel, az itt élők pedig családias hangulatot teremtettek körülötte. Utcán, boltokban, iskolában, óvodában gyakran üdvözölték, megállították egy kis beszélgetésre" - írja róla az önkormányzat.


A doktornő mindemellett csaknem 10 éven keresztül a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium közösségének is tagja volt iskolaorvosként.


Dr. Székely Zsuzsanna 2022. augusztus 6-án türelemmel viselt és sok küzdelemmel járó, hosszú betegség után otthonában, szerettei körében hunyt el, 55 éves volt. 


Praxisát Adonyi Nóra helyettesíti.