Erre figyelj: egyre több ember fordul orvoshoz ilyen apró piros pöttyökkel..ez okozza, és veszélyes


Erre figyelj: egyre több ember fordul orvoshoz ilyen apró piros pöttyökkel..ez okozza, és veszélyes



Bosszantó érzés arra ébredni, hogy éjszaka, álmunkban megcsípett egy rovar - azonban még kellemetlenebb és ijesztőbb a helyzet, ha testünkön akár több tucat apró, viszkető és fájdalmas rovarcsípés jelenik meg egyszerre. A számos apró csípés egyértelműen az ágyi poloska jelenlétére utal, ami sajnos rossz hír, hiszen ez az élősködő poloskafaj rengeteg kellemetlenséget tud okozni.


Magyarországon több száz különböző poloskafaj él, beleértve a nagyobb testű, közismert mezei poloskát és az egészen apró, ám annál több kellemetlenséget okozó rokonát is, az ágyi poloska nevű kártevőt. Az ágyi poloska egy olyan apró rovar, ami az evolúció során élősködő életmódra váltott: főként a madarak és az emberek vérével táplálkozik, amikor áldozata nyugalomban van, éjszaka. Az ágyi poloska a Közel-Keletről származik, azonban ma már világszinten elterjedt, bosszantó élősködő, feltehetően minden nagyvárosban okozhat problémát. 

 Magyarországon Budapesten a legnagyobb az ágyi poloska elterjedése, hiszen messze a fővárosban érintkezik a legtöbb ember egymással, de az ágyi poloska vidéken is előfordul, különösen a kétes higiéniájú szállások szobáiban, de könnyen elterjedhet az ágyi poloska például egy kollégiumban is.