.

15 ször annyiért kapják a gázt a táv hővállalatok.. ez a paneleket érinti a legjobban. Te panelben élsz, akkor most figyelj..Gondban lehetnek a panellakásban élők, tizenötször annyiért juthatnak gázhoz a fűtési szezon kezdetétől a távhővállalatok, mint tavaly.


A tavaly májusi 20 euró/MWh-s gázár után idén augusztusban 300 euró/MWh-s áron rögzítette a földgáz referencia költséget a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal- közölte az Atlatszo.hu. Mindezzel nehéz helyzetbe kerülnek a szolgáltatók, a rezsicsökkentés miatt nem háríthatják át a többletköltségeiket.


Az ingatlanpiacra a rezsicsökkentés részleges eltörlése is hatással volt, a rendelet, amely által csak egy bizonyos határig lehet hatósági áron gázt fogyasztani, népszerűbbé tette a távfűtéses lakásokat. A távhőre ugyanis nem vonatkozik a rezsicsökkentés részleges eltörlése.-A kereslet leginkább az energiahatékony, alacsony rezsijű, korszerű és kis alapterületű ingatlanok irányába tolódott el, ebben némi kivételt jelentenek a panellakások is, amik nem tartoznak ebbe a kategóriába, de rájuk nem vonatkoznak az új rezsiszabályok– nyilatkozta egy hónapja a Fókusznak Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője.


Az RTL Klub Híradója részletezi, hogy a távhőszolgáltatók nagy része gázkazánokban állítja elő a melegvizet, amivel a lakásokat fűtik. A gázért egy, az Energiahivatal által meghatározott úgynevezett referenciaárat kell fizetniük.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak