Ez a 3 elektronikai eszköz, éjszaka rengeteg áramot elfogyaszt


Ez a 3 elektronikai eszköz, éjszaka rengeteg áramot elfogyasztÉjszaka, noha te békésen alszol, számos dolog van körülötted nem pihen, épp ellenkezőleg: fogyasztja az áramot. Tudod, mi áll a lista élén? Mutatjuk.


A lámpák le vannak kapcsolva, te pedig az igazak álmát alszod éppen. De nem így sok eszköz a lakásban, ami még éjszaka sem pihen, azaz akkor is pörgetik a villanyóra számlálóját. Ha az a célod, hogy csökkentsd az áramszámlád, akkor ez egy jó kiindulópont. Mutatjuk az éjszakai áramzabálókat.


#1 – Töltőkábel


Te is azok közé tartozol, akik este még gyorsan feltöltik a telefonjukat, majd elfelejtik kihúzni a töltőt, így az egész éjszaka bedugva marad? Márpedig jobban teszed, ha a jövőben erre odafigyelsz erre, ugyanis a töltő akkor is fogyaszt áramot, amikor nincs rádugva a telefon vagy a laptop. A legoptimálisabb megoldás, ha egy olyan elosztó vagy hosszabbító közvetítésével használod ezeket a kábeleket, melyeken van egy kikapcsológomb, így könnyebb áramtalanítani egyszerre mindet.


#2 – Wifi router


A router nem csak napközben, hanem éjszaka is dolgozik, ráadásul az év 365 napján. Ez bizony meglátszik a villanyszámlán. Mivel éjszaka ritkán van szükség a router biztosította internetre, lefekvés előtt kapcsold ki. Ezáltal nem csak kevesebb áramot fogsz használni, de még az ökológiai lábnyomodat is csökkentheted.


#3 – Mikrohullámsütő


A mikro egy remek és praktikus találmány, amit előszeretettel használunk a mindennapokban. Ennek ellenére nem csak előnyei vannak ennek a háztartási eszköznek, legalábbis ami az áramfogyasztást illeti. Tudni kell, hogy kikapcsolt állapotban is szüksége van áramra, így ugyanúgy pörgeti a villanyórát, mint a töltőkábel vagy a televízió. Inkább ezt is húzd ki a konnektorból lefekvés előtt, vagy egy kikapcsolható hosszabbítóba dugd be, amit egy mozdulattal áramtalaníthatsz.