Fuldokolni kezdett az unokája, félre állt az M7-es autópályán egy nagymama...100 ezer forintra büntették meg!


Fuldokolni kezdett az unokája, félre állt az M7-es autópályán egy nagymama...100 ezer forintra büntették meg!Százezerre büntették a nagymamát, aki fuldokló unokája miatt megállt az M7-es leállósávjában


Férjével, valamint 7 és 10 éves unokáival a Balatonról jött haza júliusban egy nyugdíjas hölgy az M7-es autópályán, amikor a kisebbik fiú félrenyelt. “A tükörből azt láttam, hogy a kicsi elsápadt. Pillanatok alatt játszódott le az egész, a következő másodpercben már fuldoklott a gyerek” – mesélte a nő az RTL Híradó stábjának.


A leállósávban állt meg, és bekapcsolta a vészvillogót. Megnyugtatták a kisfiút, aki ugyan hányt, de nem esett baja. Ezután gond nélkül hazaértek, de nem sokkal később levelet kaptak. A levélből kiderült, hogy 100 ezer forintra büntették meg a nőt, mert szabálytalanul használta a leállósávot.


A nő levélben kérte a rendőrséget, hogy tekintsenek el a bírságtól, de azt a választ kapta, hogy a leállósávot csak az autó műszaki hibája miatt lehet igénybe venni, és csak addig, amíg a hibát ki nem javítják. Azt is írták, hogy a kormányrendelet nem teszi lehetővé a közigazgatási bírság összegének a mérséklését, de kérhet részletfizetést.
Mint kiderült, a büntetés több mint a felét teszi ki a havi nyugdíjának. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász szerint súlyos rosszullét esetén meg lehet állni a leállósávban. “Ha egy gyerek súlyos tüneteket produkál, akkor indokolt lehet a leállás, sőt még az is, hogy megszüntetik az eljárást. Hangsúlyozom, hogy ezt bizonyítani kell, hiszen bárki hivatkozhat arra, hogy a leállósávban valami történt” – magyarázta a szakértő.


A nő ugyan fellebbezett a döntés ellen, de a csatorna megkeresésére csupán annyi válasz érkezett a rendőrség részéről, hogy az ügy még elbírálás alatt áll – írta az Index.