Miért kerül a 12 forintos áram 70 forintba? Orbán logikája erősen sántít..EZT figyeljék


Miért kerül a 12 forintos áram 70 forintba? Orbán logikája erősen sántít..EZT figyeljék



 "Orbán logikája erősen sántít!

A miniszterelnököt az Országgyűlésben arról kérdeztük, hogy miért emelte a kormány 70 forintra a lakossági áram árát átlagfogyasztás fölött, ha a Paksi Atomerőmű 12 forintért termel, ráadásul többet, mint a lakossági szükséglet.

Hónapok óta várjuk a választ, hiszen Orbán Viktor még 2022. július 7-én is arról beszélt, hogy a rezsicsökkentést megvédik, és számtalan alkalommal megígérték a fideszesek, hogy nem nyúlnak a lakossági energiaszámlákhoz.

Orbán a Parlamentben ezt válaszolta: 

"A Paks I. által termelt áramot pedig azért nem tudjuk önköltségi áron adni, mert Paks I. nem fedezi a teljes magyar energiafogyasztás száz százalékát, hanem annak csak körülbelül egyharmadát."

Ritkán szoktam elemezni a kormányzati csúsztatásokat, hazugságokat, most mégis megteszem. Szóval:

👉Senki sem állította, hogy Paks I. fedezné a teljes magyar energiafogyasztás száz százalékát. Mi a lakosság áramfogyasztásáról beszéltünk, azt pedig bőven lefedi Paksi Atomerőmű 16 terawattórás termelése. 

👉Orbán nem cáfolta, hogy a Paksi Atomerőmű termelése elegendő a lakosság 12 terawattórás áramfogyasztására.

👉Orbán lényegében megerősítette, hogy a 12 forintos áramár a Paksi Atomerőmű önköltségi ára.

👉Hazugság, hogy ne tudnák önköltségi áron adni a Paksi Atomerőműben termelt áramot, hiszen a korábbi években végig ezen az áron: 10-12 forintért adták el az áramot, és jó eséllyel nincs ez másként idén sem.

👉Ha elfogadnánk, hogy azért kell a lakosságnak átlagfogyasztás fölött dupla árat fizetnie az áramért, mert a paksi 12 forintos áram egy része a lakosságon kívüli szereplőkhöz kerül, akkor érthetetlen, miért kell az önkormányzatoknak, KKV-knak 200-300-400 forintos árat fizetniük az állami MVM részére ugyanezért az áramért!

Mi, MSZP-sek továbbra is azt mondjuk: RezsiSTOP-ra van szükség, nem fideszes megszorításokra❗

A paksi 12 forintos áramon ne nyerészkedjen a Fidesz! Adják azt annyiért a lakosságnak, amennyibe az kerül!"