Haza akarták küldeni Bence édesanyját a kórházból, erre balhét csapott, és a CT megmutatta, hogy jól tette. Nem lenne édesanyja...


Haza akarták küldeni Bence édesanyját a kórházból, erre balhét csapott, és a CT megmutatta, hogy jól tette. Nem lenne édesanyja...



Számtalan heves harcon van túl Bradánovics Bendegúz, az egykor hírhedt kaposvári diákvezér.


A háromgyermekes asszony kálváriája akkor kezdődött, amikor elviselhetetlenül fájdalmas görcsök törtek rá. Volt, amikor emiatt csak tápszert tudott enni, de azt is kihányta.


– Elmondhatatlanul fájt nekem, hogy az édesanyámat ilyen betegnek láttam – mesélte a Blikknek Bendegúz. – Az első műtét alkalmával anyukám gyomrának a kétharmadát kivették, de a fájdalmai újra és újra előjöttek. Karácsony előtt épp piskótát sütött, amikor a konyhában elájult. Amikor a mentők átadták Ritát a kórházban, leültették az őrzőben.


– Négy órán át jajgatott a fájdalomtól, majd újra eszméletét vesztette. Csak ezután került orvos elé – idézte fel Bendegúz. Kiderült, a korábbi műtét miatt tályog alakult ki a hasüregében, ezért meg kellett műteni. Később ismét kórházba került, a hasüregében folyadékot találtak. Sikeres volt a beavatkozás, de az anyát benyugtatózva, fájdalomcsillapítókkal teletömve hazaküldték, mondván: kell az ágya, mert a Covid miatt ki kell üríteni a kórházat. Ritát később a háziorvosa hiába utalta be újra és újra a kórházba, nem végezték el rajta a szükséges vizsgálatokat, a nő pedig nem lett jobban.



– Június 29-én reggel mentő vitte a kórházba – emlékezett a történtekre Bendegúz. – Berohantam hozzá a holmijával, de csak a recepciósig jutottam. Ő telefonálgatni kezdett, majd közölte, hogy az édesanyámat aznap délután kiengedik. Felhívtam a kezelőorvosát, aki azt ismételgette, hogy a vizsgálatok szerint minden rendben van vele.


Bendegúz addig ordított, addig verte az asztalt, amíg el nem érte, hogy az anyját tolják be CT-vizsgálatra. A doki a vizsgálat eredményét látva Ritát azonnal a sebészetre küldte, akin másnap reggel életmentő műtétet hajtottak végre. Kiderült, a súlyos állapotban lévő édesanya gyomrában ismét lyuk keletkezett. Bendegúz állítja, az egyik kórházi dolgozó a fiúnak elismerte: ha az édesanyját akkor ellátás nélkül hazaengedik, szepszisben meghalt volna.


– Szerencsére erős az igazságérzetem, tudtam, hogy ebben az egy dologban biztosan nem tévedek. Amikor a műtét után elmeséltem anyukámnak, hogyan mentettem meg az életét, először nem is hitte el. Örömmel tölt el, hogy már otthon lábadozik, jobban van, most volt varratszedésen – mondta Bendegúz.


Bocsánatkérést vár


Sokan megelégedtek volna azzal, hogy a dolgok a végén jól alakultak. Azonban Bendegúz nem érte be ennyivel. Levélben tett panaszt a kórház orvos-igazgatójánál, és azt az ígéretet kapta, hogy belső vizsgálat indul az ügyben. Ennek várja az eredményét. És persze a kórház bocsánatkérését.