1 hétig nem ettem az ételekben cukrot. ENNYIT fogytam.

A napi étkezések során akarva-akaratlanul rengeteg cukrot viszünk be szervezetünkbe. A csoki, a sütemények, a teába, kávéba tett kockacukor mellett, az egészségesnek hitt ételekben is töménytelen mennyiségű cukor található.   Nem is gondolnád, de a cukorfogyasztás drasztikus csökkentésével, illetve teljes elhagyásával, sokat tehetsz egészséged érdekében.Persze az első időszakban elvonási tünetekkel is számolnod kell - álmatlanság, hangulat-ingadozás, fejfájás, depresszió - de ezeket gyorsan elfelejted majd, annyit nyerhetsz a diétával. De mik is ezek a pozitív változások?

Szebb lesz a bőröd, kisimul az arcod, eltűnnek a pattanások, hiszen az egyik legnagyobb gyulladást okozó élelmiszer a cukor.
Megszűnik az állandó éhségérzeted
A szív- és érrendszer egészségét megóvhatod, hiszen a cukor tartósan megemeli az inzulinszintet, így a pulzusszámod, a vérnyomásod, és a koleszterinszinted is megemelkedik.
A cukor elhagyásával a vércukorszinted is nagy valószínűséggel helyreáll.
Hosszútávon jobb lesz a hangulatod, a kedved, a közérzeted.
A cukor kortizolt termel, ami megakadályozza az alvást. Amint kiiktatod az étrendedből, sokkal figyelmesebb, éberebb leszel, helyreáll a bioritmusod, javul a memóriád.


Nem utolsó szempont, hogy a súlyod is csökkenni fog.
Tippek, hogy kibírd a kezdeti elvonási tüneteket.

Egyél minél több friss gyümölcsöt, zöldséget, kerüld a kész/félkész ételeket.
Fogyassz cukormentes édességeket, süteményeket, ma már nem kell nélkülöznöd az édes ízeket sem, hisz kínálat akad bőven.
Mozogj minél többet!
Igyál! A folyadékfogyasztás is megkönnyíti a leszokást.