12 hihetetlen dolog, ami rengeteg kérdést fog benned hagyni


12 hihetetlen dolog, ami rengeteg kérdést fog benned hagyni

Számtalan rejtélyes dolog van, ami a világunkat övezi. Már maga a létezésünk is egy rejtély, de ha csak olyan kézzel fogható dolgokra összepontosítunk, amelyek megtörténnek a mindennapok során is, akkor bizton állíthatjuk, hogy az egész világ egy csoda. Vagy ahogy Einstein mondta : Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.

Enzo Ferrari, és Mesut Özil. Ferrari volt az aki megalapította a Ferrari céget majd meghalt 1988-ban. 1 hónappal később megszületett Özil.. Látják a megdöbbentő hasonlóságot?



A titanic elsüllyedésének előrézete? 


1898-ban 14 évvel a Titanic katasztrófája előtt egy Morgan Robertson nevű férfi, megírt egy olyan történetet, amelyben egy olyan elsüllyeszhetetlen hajó, mint a Titanic egy  jégheggyel ütközik, és elsüllyed. Írt arról is, hogy a fedélzeten nem lesz elég mentőcsónak, és a legmeglepőbb dolog az volt, hogy ezt a regénybeli hajót Titannak nevezték.


A szomszédok..


A híres zeneszerző Gerge Handel, és a szintén híres gitáros Jimi Hendrix egy jó ideig egymás mellet éltek, egy házban,


Tragédia a Hoover gátnál


Az első ember aki meghalt a Hoover gát építése közben az George Tierney volt, december 20.-án. Majd az építkezés befejezése előtt meghalt a fia is, szintén december 20.-án egy évvel később Patrick Tierney.


A rejtélyes baleset



A különlegessége a balesetnek, hogy 1895 nyarán amikor bekövetkezett a baleset, Ohio államban csupán ez a két autó létezett . Sajnos abban az időben még az autóbaleseteket nem dokumentálták, így nem maradt nyoma az esetnek.



Lincoln és Keneddy különleges egybe esései.



– Abraham Lincolnt 1846-ban választották a Kongresszusba, John F. Kennedyt pedig 1946-ban.

– Abraham Lincolnt 1860-ban választották elnöknek, John F. Kennedyt 1960-ban.

– Lincoln és Kennedy neve egyaránt hét betűből áll.

– Mindketten sokat foglalkoztak az állampolgári jogokkal.

– Mindkettejüknek a felesége elveszítette a gyermeküket, mialatt a Fehér Házban éltek.

– Mindkét elnököt pénteki napon lőtték le, mindkettejüket fejbe lőtték.

– Lincolnt titkára, Kennedy figyelmeztette, hogy ne menjen a színházba. Kennedyt titkára, Lincoln figyelmeztette, hogy ne menjen Dallasba.

– John Wilkes Booth 1839-ben született, Lee Harvey Oswald pedig 1939-ben.

– Mindkét merénylőt három nevéről ismerjük, és mindkét név 15 betűből áll.


Az első és utolsó katona !


Az első és utolsó elhunyt brit katona sírja teljesen véletlenül egymással szemben helyezkedik el a temetőben, mindössze 6 méter különbséggel.


Szerencsétlen testvérek


Erskine Lawrence Ebbin egy 17 éves fiatalember volt, aki a Bermuda szigeteken élt. 1975 júliusában az út mentén motorozott a mopedjével, amikor elütötte egy taxis, majd belehalt. 1 évvel később az akkor szintén 17 éves lánytestvére, ugyanazon az úton motorozott testvére mopedjével, és ugyanaz a taxi sofőr gázolta őt is halálra.


A simson család jóslata

Megjósolta a Simson család Trump győzelmét. Bár akkor még egy lehetetlen viccnek szánták, de most be is következett. 2000-ben készült az ominózus epizód..