Akár kétezer forintot is elkérhetnek egy kiló kenyérért pár hónapon belül


Akár kétezer forintot is elkérhetnek egy kiló kenyérért pár hónapon belülTöbb százezer tonnányi hiány lehet nitrogén műtrágyából, mivel állnak a gyárak, enélkül viszont a növénytermesztés jelentősen visszaeshet - magyarázza cikkében a Piac és Profit. 

Luxustermék lehet jövőre a kenyér?

Így hiába csökkent 100 euróra a gáz ára a tőzsdén, az üzemeket nem merik biztonsággal újraindítani az egész térségben, erről Farkas Dénes, a Hírös Agrária Kft. műtrágya üzletágának vezetője beszélt.

„Ha Magyarországon nem tudunk jövedelmezően szántóföldi növényeket előállítani, akkor azt a hétköznapokban az átlagemberek is meg fogják érezni a pénztárcájukon, még a mostaninál is jobban. Konkrétan, ha jövő júniusban és júliusban nem lesz elfogadható a terméshozam, akkor nyár végén, legkésőbb ősz elején találkozhatunk a kétezer forintos kenyérárakkal” – idézi a lap a szakembert.

Jelenleg még vannak olyan cégek, amelyektől be lehet szerezni a műtrágyát, aki azonban a halogatás csapdájába esik, könnyen pórul járhat és azzal szembesülhet, hogy az élelmesebbek felvásárolták a piacról a szabad készleteket.