Daganatos halakat eszünk, de nem ez a legrosszabb..


Daganatos halakat eszünk, de nem ez a legrosszabb..

Egy új kutatás hátborzongató eredményedet mutat, és egy nem sokat hangoztatott tényre is rámutat: A tengeri állatok egy jelentős része vérzik,  és daganatos, ennek ellenére így kerülnek bele a konzervekbe, mirelit zacskókba. Rákos, beteg élőlények húsát fogyasztja a világ?

Nem csak Csernobil okozott visszafordíthatatlan károkat, az amerikaiak és kanadaiak vérző, daganatos, beteg tengeri állatok húsát fogyasztják - csak nem tudnak róla.

2011. március 11-én a Richter-skála szerinti 9-es, katasztrofális erejű rengés törmelékké és hamuvá változtatta Japán keleti részeit. A földmozgás okozta szökőár épületeket és embereket ragadott magával. A természeti katasztrófa csaknem 16 ezer halálos áldozatot követelt.

Hosszú távon mégis a földmozgás kiváltotta fukusimai atomkatasztrófa kapcsán kerül be a történelembe.



Fukushima megrengette az egész világot, alapvetően megváltoztatva az atomenergiával, illetve az atomerőművekkel kapcsolatos gondolkodást. A katasztrófa nagyon hasonlít az emberiség eddigi legsúlyosabb nukleáris balesetéhez, a csernobili reaktor 30 évvel ezelőtti felrobbanásához. A japán hatóságok tagadják a csernobili párhuzamot, pedig a fukusimai balesetnek ugyanolyan hosszú távú biztonsági, gazdasági és egyéb hatásai vannak.

A Fukushima-katasztrófa kinyírta a Csendes Óceánt
Ma már tudjuk, hogy a helyzet katasztrofális. Jóformán az egész Csendes Óceáni térség a kihalás szélén van, és a vízben élő állatok nagy része kimúlt, vagy súlyosan beteg, esetleg mutálódott.

A Japán Nukleáris és Ipari Biztonsági Ügynökség Japán Nukleáris és Ipari Biztonsági Ügynökség 2011. június 7-én közzétett jelentése szerint a korábban megbecsült mennyiséghez képest kétszer annyi sugárzó anyag került a levegőbe.


A részben a TEPCO-tól független mérések eredményein is alapuló új becslések szerint a levegőbe került sugárzó anyag mennyisége a csernobili szennyeződés egyötödére tehető. Ez borzasztóan sok mennyiség, mely kiheverhetetlen károkat okozott és fog még okozni a Földi ökoszisztémában.

A jelentés kitér arra, hogy a katasztrófa bekövetkezésétől 2011. augusztus végéig eltelt majd fél év alatt 15 petabecquerel (PBq) sugárzó cézium-137 szabadult ki a környezetbe.
A Japánok ugyanis ekkor még nem számoltak a tengerbe kilökődött szennyeződés mértékével, így azok nem kerültek bele a kalkulációkba

Napjainkban már tudunk a riasztó adatokról. Az eredményekben feltüntetett mennyiség többszöröse került mind a levegőbe, mind a tengerbe, ezáltal egy tömeges kihalási hullámot indítva el a Csendes Óceánban.




Pusztulnak a halak
Arnie Gundersen, nukleáris kérdésekkel foglalkozó szakember – aki 70-nél is több atomlétesítmény építésében, illetve működtetésében vett részt – is azon a véleményen volt, mint a legtöbben, hogy a baj napról napra súlyosabb lesz a tengerbe ömlő radioaktív víz miatt.


A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a szennyezés rohamosan terjed, és ha nem sikerül rövidesen a megoldást megtalálni, az egész Csendes-óceán élővilága veszélybe kerül.

Nem túlzás állítani, hogy a Csendes Óceán kihalt. A benne élő élővilág 90%-a kipusztult a szennyeződés és a vízben keringő radioaktív izotópok miatt, a megmaradt állatok jó része pedig súlyosan beteg.
Nem kell hozzá túl sok idő, és szigorúan tilos lesz a Csendes-óceánból származó halat elfogyasztani. Emberek millióinak a megélhetése válhat kérdésessé, hiszen hatalmas iparágak épültek a halászatra ebben a térségben. Idővel pedig a szennyeződés távoli tengerekben is megjelenhet

„Ami azonban még félelmetesebb, hogy a víz nemcsak a tartályokból, hanem a reaktor más létesítményeiből is áramlik a tengerbe.” – Mycle Schneider, nemzetközi nukleáris szakértő

Több hajós kalandor számolt be arról, hogy az idei és tavalyi évben a Csendes Óceánon hajókázva az az érzésük volt, mintha teljesen egyedül lennének. Nem láttak életre utaló jeleket a vízen, korábbi tapasztalataikkal ellentétben, amikor nyüzsögtek a különféle állatok és halak a vizekben.
Most egyet sem láttak, vagy ha fel-felbukkant egy-egy kósza hal, vagy rák, az is súlyosan beteg volt, tele fekélyekkel és daganatokkal.

A halak és a többi élőlény húsa tele van daganattal
A szakértő, Arnie Gundersen szerint jövőre már nem lesz tanácsos az USA nyugati partjainál kifogott halakat elfogyasztani.

A nukleáris anyagok jelenléte a Csendes-óceán középső részén immár eléri a normális érték tízszeresét (!).
És miközben az emberiség és a földi élővilág egy jelentős részének a létét fenyegető környezeti katasztrófa zajlik a Csendes-óceánon, a Föld első számú szuperhatalma és csatlósai nem akarják észrevenni, hogy mekkora a baj. Pedig tudnak róla, sőt mi több, tehetnek is róla…

Az utóbbi időben kifogott halak egy része vagy alultáplált, vagy rákos sejtektől burjánzik, melyet a radioaktív izotópok okoztak a Csendes Óceánban.
Félelmetes, riasztó kép rajzolódik ki az emberiség előtt. Ha ugyanis felszámolódik a teljes Óceáni ökoszisztéma, az egy dominó láncolatot indíthat el, és más ökoszisztémák is veszélybe kerülhetnek, mely egy tömeges kihalást indíthat útjára.

A fenti képen egy cápa látható, tele daganattal. Korábban ez teljesen ismeretlen jelenség volt, néha azért néha elő-elő fordult, hogy daganatos halakat találtak a tengerekben. Az utóbbi néhány évben azonban ez egyre sűrűbben előfordul.

A beteg, sérült, fekélyekkel teli rákos cápák látványa ma a búvárok szerint egyre gyakoribb, és az Óceán állapota aggasztó.

A beteg állatok húsa bekerül a fogyasztásra szánt ételekbe

Rengeteg állat betegen kerül feldolgozásra, mert a nagy gyártók ügyet sem vetnek az óriási veszélyre, amit ezek az állatok elfogyasztva jelentenek.

beteg-lazac-husa Beteg lazac húsa. Jól láthatóak az aggasztó világos gócok.

A nagy tengeri ételekkel foglalkozó cégek ugyanis így is egyre veszteségesebbek, mert az óceánokból egyre kevesebb egészséges és szép példány kerül elő.

Az egészségügyi kockázat óriási, és erről a sajtó alig vagy elvétve számol be. Ráktól burjánzó tengeri állatok szöveteit fogyasztjuk, ezzel rengeteg megbetegedést előidézve.


Persze önmagában attól még nem leszünk rákosak, hogy ráksejtektől hemzsegő ételt fogyasztunk. vagy mégis?

Alaposan megdöbbentette az orvosokat egy kolumbiai férfi tüdődaganata – a gyorsan növekvő sejttömeg nem emberi eredetű volt, hanem a betegben élő galandféregtől származott.
NS-vizsgálat végül kiderítette, hogy mitől is származtak ezek a „renegát” sejtek: egy törpe galandféregtől (Hymenolepis nana), amely a páciensben élősködött. Első pillantásra az eredmény meglepő volt, mert a sejtek nem emlékeztettek egy galandféreg sejtjeire, a további vizsgálatok azonban egyértelműen megerősítették a parazita eredetet.

Vagyis ez nem jelent mást, minthogy bizonyos speciális esetekben az ember megfertőződhet, ha rákos szövetek jutnak a szervezetébe. Az incidens nagyon egyedi volt, és soha nem sikerült azelőtt hasonlót dokumentálni, de az orvosok attól félnek, hogy sokkal gyakoribb dologról van szó, mint korábban hittük.

A halakon különböző fekélyek, sebek jelennek meg, mert a pikkelyeiket kikezdik a tengerben áramló Fukushimából származó radioaktív erősen mérgező és bomlasztó hatású részecskék.

De az emlősök sem ússzák meg a dolgot. Rengeteg part menti fóka, rozmár kezd egyre súlyosabban megbetegedni. Egyes források szerint pedig már a sarkvidékeken élő jegesmedvék sincsenek biztonságban.

Zéró pont
A környékbeli lakosság – több ütemben történt – kitelepítése során az érintetteket csak késve és nem megfelelően tájékoztatták. A kitelepített lakosok abban a tudatban hagyták el otthonaikat, hogy rövid időn belül visszatérhetnek.

A háziállatokat (kedvtelésből tartott- és haszonállatokat) sorsukra hagyták az evakuációs zónában. Gondozás híján sok állat szomjan-, illetve éhen halt.
fukushima-zero-pont A zéró pont, ahonnan minden kiindult.

A szennyezett térségben még sokáig nagyszámú kutya, macska és marha kóborolt szabadon. A mai is erősen fertőző terület egyes részein ugyan már olyan sugárzási szintet mértek mely beleesik az egészségügyi határértékbe, biztosat senki sem tud mondani, a reaktorhoz közeledve pedig a halálos sugárzás szintje csak nő.

Mutáns zöldségek
A területre – legalábbis egy részére a kitelepítési zóna határán – szép lassan vissza merészkedtek az emberek, holott hivatalosan a mai napig nincs 100%-osan megerősítve az, hogy mennyire egészséges ott maradva és élni hosszú távon, és hogy milyen hatással van az az emberi szervezetre.

mutans-uborka

Rendre kerülnek az internetre olyan képek, melyek a területen élő állatokról, mutáns növényekről készültek.

Ezekből a képekből is jól látszik, hogy a zöldségek komoly genetikai károsodást szenvedtek el, és csak hasonlítanak eredeti formájukra. Arról pedig, hogy mennyire egészségesek, riasztóan nagy a hallgatás…
Óriási káposztafej, amorf alakot öltő krumpli, furcsa „végtagokkal” rendelkező uborka.


Csak néhány a felsorolt növények közül, melyet a helyiek jobb híján fogyasztanak és eladnak, hogy valahogy megéljenek, és éhen ne haljanak.

A súlyosan megsérült fukushimai atomerőművet övező kitelepítési zónán kívüli messzebb területen is súlyos következményekkel járt a gazdaságoknak a szennyezés.

Deformált, torz gyümölcsökkel, zöldségekkel és növényekkel találkoznak a lakosok. Növekedési hibák, torz padlizsán, sziámi kukorica vagy természetellenesen nagyra nőtt káposzta jellemzi a vidék gazdaságait.

Hosszú távon viszont ez beláthatatlan generációs tragédiához vezethet, és egy meddő, genetikailag sérült nemzedék jöhet létre a területen.
A kormány nem tesz semmit, mélyen hallgat, és örül, hogy a területet újra hasznosítani tudja…

Hogy hová fajul a Csendes Óceán pusztulása, és a tengeri élővilág elrákosodása még nem tudni, de abban biztosak lehetünk, hogy komoly hatása lesz az emberi társadalomra, és az elkövetkező években jelentősen megnő a daganatos megbetegedések száma.