Durva ATM-limitet vezetett be a magyar bank: itt az érintett automaták listája!


Durva ATM-limitet vezetett be a magyar bank: itt az érintett automaták listája!



Amikor nagyobb összegű készpénzt vennénk fel banki ATM-ből, akkor a siker azon is múlik, hogy az adott automata mennyi készpénzt képes egyszerre kiadni. A CIB Bank esetében vannak készülékek, amelyeknél a technikai limit 200 ezer forint, de olyan ATM-ekkel is találkozhatunk, amelyekből akár 400 ezer forinthoz is hozzá lehet jutni. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a CIB Bank gyakorlata nem újdonság, hosszú évek óta ezt a metódust követik. A Bankmonitor összeszedte a listát!


Amennyiben készpénzre van szükségünk, akkor havi 150 ezer forintig bármelyik magyarországi bank forint ATM-jéből díjmentesen pénzhez juthatunk. Arra kell csak figyelni, hogy ezt legfeljebb két részletben tehetjük meg, ha például egy-egy alkalommal 10 ezer forintot veszünk ki, akkor arra a hónapra már el is használtuk az ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget.



Bár technikailag mindegyik ATM képes 150 ezer forintot kiadni, mégis előfordulhat, hogy nem sikerül a tranzakció, például azért, mert ennél kevesebb pénz van már csak a készülékben, vagy a rendelkezésre álló bankjegyekből nem fizethető ki a kért összeg.


A CIB Bank ATM-jeinél azonban teljes töltöttség mellett is eltérő a felvehető készpénz maximális összege, ugyanis nem minden készülékük tartalmaz 20 ezer forintos címletet, az egy tranzakcióval kiadható bankjegyek száma pedig 20 darab. Emiatt, ahol 10 ezer forint a legnagyobb címlet, legfeljebb 200 ezer forint vehető fel, míg a többi ATM-nél 400 ezer forint az elméleti limit.