Mintha a 2 kép ugyanarról a nőről készült volna. De nézze, ki ül mellette 100 évvel később.


Mintha a 2 kép ugyanarról a nőről készült volna. De nézze, ki ül mellette 100 évvel később.

Mary Belle Roach és Mae Belle Powell között különleges kapcsolat van. Nemcsak legjobb barátnők, hanem egypetéjű ikrek is.



Mary Belle és Mae Belle 1916-ban születtek, Kentucky államban. Száz év alatt nagyon sok mindenen átmentek: az első és a második világháború,  világválság, vietnami háború, emberjogi megmozdulások.
De legfőképpen, mindenen együtt mennek keresztül.


“Ő (Mae) soha nem tudott egy labdát sem elütni. – mondja Roach. Mindig én mentem sportolni, ő pedig megírta helyettem a dolgozatokat.”
Az egyetem elvégzése után mindketten hozzámentek egy-egy férfihoz, akit gyerekkoruk óta ismertek. A Symsonia Általános iskolában kaptak állást. A tanterem, ahol tanította, a folyosó két oldalán volt, pontosan egymással szemben, ahol 42 évig tanítottak.
A 2. világháború idején ideiglenesen abbahagyták a tanítást. Detroitba költöztek, ahol egy gyárban dolgoztak.


A férjeikkel együtt az Egyesült Államok mind az 50 államát meglátogatták, eljutottak néhány európai országba is. Rengeteget utaztak együtt, kocsival.

Most, hogy egyikőjüknek sem él már a férje, beköltöztek egy idősek otthonába, együtt. Egy szobában vannak, hogy továbbra is együtt lehessenek és gondoskodni tudjanak egymásról.


Bár az ikerpár 100 éves, ugyanolyan aktívak, mint eddig. Minden nap elmennek egy 30 perces sétára és minden pénteken fodrászhoz járnak.
“Ha együtt vagyunk, akkor minden rendben van. De ha nem vagyunk együtt, akkor aggódom miatta.”

Arra a kérdésre, hogy nincs-e egymásból elegük, Roach azt válaszolja:
“Egész életünkben együtt voltunk, soha nem váltunk el. Mi csak ezt tudjuk és azt, hogy szeretjük egymást.”




Micsoda szerencse, hogy száz évet a legjobb barátnőjével és testvérével együtt tudott tölteni! Ossza meg ezt a történetet saját barátaival, reméljük, hogy Önök is sok évet fognak együtt tölteni.