Most jött: találat érte az Ukrán atomerőmű közvetlen környezetét.


Most jött: találat érte az Ukrán atomerőmű közvetlen környezetét.Vasárnap délután több mint 12 találat érte az ukrán atomerőmű területét.

Az orosz-ukrán erők ismét összecsaptak Európa legnagyobb atomerőművénél. Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom hivatalos közleményben közölte, hogy több min 12 találat érte a zaporozzsjai atomerőmű területét. Kiemelték azt is, hogy az orosz erők pontosan tudták, hova kell célozni, ezzel akartak Ukrajna energiaellátására újabb csapást mérni.


Hirdetés


Európa legnagyobb nukleáris létesítményének vezetősége egyes épületekben, rendszerekben és berendezésekben történt károkról számolt be, ezek azonban egyelőre nem érintették a nukleáris biztonságot. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója, Rafael Grossi nyilatkozatában leszögezte, Oroszország a tűzzel játszik - írja a Tények.


A szakemberek szerint az atomerőmű környékén egyelőre normális a sugárzás mértéke. A 12 kilőtt rakéta közül 8 a reaktorblokkok közelében csapódott be, egy másik pedig az egyik speciális állomást találta el a közlemény szerint.