Valamire készül az Orbán kormány a családi pótlékkal kapcsolatban - lehet, hogy megemelik drasztikusan?


Valamire készül az Orbán kormány a családi pótlékkal kapcsolatban - lehet, hogy megemelik drasztikusan?



A novemberi családi pótlék majd december 2-án, pénteken érkezik – írja a portfolio.hu.


Az Európai Bíróság döntése alapján pedig jó hírt kaptak a magyar családok is. Az Unió bármely tagállamban dolgozó magyarok által kapott családi pótlék akkor sem csökkenthető, ha a gyermekeik idehaza maradtak. A portfolio.hu cikke megjegyzi, hogy Ausztriában ráadásul utólag pénzügyi kártérítésre is jogosultak az érintett családok.


A decemberi családi pótlákot 2023. január 3-án, kedden utalják.

Hirdetés


A családi pótlék utalása 2022-ben pozitív változást hozott a magyarok számára: az Európai Bíróság döntése alapján az Unió bármely tagállamban dolgozó magyarok által kapott családi pótlék akkor sem csökkenthető, ha a gyermekeik idehaza maradtak. Mi az a családi pótlék, ki jogosult az ellátásra, és mit érdemes tudni a családi pótlék igényléséről? Összeszedtük a legfontosabb általános tudnivalókat, illetve mutatjuk, mikor jön a családi pótlék decemberben, és mikor jön az első családi pótlék 2023-ban.


Mikor utalják a családi pótlékot?


A családi pótlék utalása 2022-ben lassan befejeződik.


A NOVEMBERI CSALÁDI PÓTLÉK UTALÁSA DECEMBER 2-ÁN, PÉNTEKEN LESZ ESEDÉKES.


A 2022 decemberi családi pótlék utalására majd 2023. január 3-án, kedden kerül sor.


Fontos döntés volt a családi pótlékra jogosultak számára idén, hogy az Európai Bíróság döntése alapján az Ausztriában, illetve bármely tagállamban dolgozó magyarok, ugyanis nem csökkenthető akkor sem az ott kapott családi pótlékuk, ha a gyermekeik ide haza maradtak. Sőt, Ausztria esetén utólag pénzügyi kártérítésre is jogosultak az érintett családok.