20 fokos melegedés és zivatarok érkeznek.. Szórakozik az időjárás?


20 fokos melegedés és zivatarok érkeznek.. Szórakozik az időjárás?



Jelenleg igazi téli időnek örülhetünk, azonban ez nem tart sokáig. A -10 fokos minimum hőmérsékleteket pozitív előjelű minimumok váltják és a nappali felmelegedés is erősödik.

Nézzük mi vár ránk a következő napokon!


Szerda: Országszerte megnövekszik a felhőzet, jelentős mennyiségű csapadék nem várható, legfeljebb északkeleten szállingózhat a hó. Északnyugaton megerősödik a szél. Hajnalban -12 és -3 fok között, délután -3 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.


Csütörtök: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak helyenként lehet szakadozottabb a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, kisebb eső – északkeleten havazás – helyenként előfordulhat. Mérséklődik a szél. A minimum hőmérséklet értéke -5 és +3 fok között, a maximum hőmérséklet értéke +2 és +7 fok között alakul.


Péntek: Túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső. A déli tájakon helyenként szakadozottá válhat a felhőzet, délkeleten záporok, akár zivatarok is kialakulhatnak. Megerősödik a szél. Reggel -3 és +3 fokot mérhetünk, délután az ország nagy részén +2 és +6 fok között alakul a hőmérséklet,


délkeleten +10 fok fölé melegedhet a levegő, +15 fok sem kizárt!


A hétvégére újra erőteljes lehűlés várható.