Állandóan piszkálják Bernit az X Faktor nyertesét.. folyamatosan negatív kommenteket kap EZÉRT



Többhónapnyi kőkemény munka és őrületes siker után, a csillogó színpadról vissza az erdélyi fenyvesek közé – elképesztő utat tett meg az elmúlt fél évben Solyom Berni, a X-Faktor 2022-es győztese.  A gyergyószentmiklósi lányt hazaérkezése után, otthonában látogattuk meg. A 17 éves lány nyíltan beszélt arról is, hogy milyen hatással vannak rá a negatív kommentek, és hogy egy óriási döntés előtt áll az egész család.


Solyom Bernin nem volt sem tét, sem nyomás, amikor elment az első X-Faktor meghallgatására. Csak énekelni meg zenélni akart, csupán élvezetből, ahogy gyerekkorában is. Ő maga döbbent meg a legjobban, amikor megtudta:  kiválasztották.


„Úgy voltam, hogy fú, de vagány dal és akkor megtanultam, és utána jött még egy, és azt is megtanultam. Aztán így jött sorban az egész és lett ez belőle"  – mondta Berni.


„Ez” – vagyis egy lemezszerződés, többmilliós fődíj és országos hírnév. Mindezt úgy, hogy állítása szerint cseppet sem izgult, az adások között gőzerővel tanult és készült, a színpadra lépést pedig bulinak fogta fel.


A meseszerű sikertörténetet persze Berninél is beárnyékolják olykor-olykor a nem túl kedves kommentek – azt mondja, a rosszindulat megviseli, igaz, mentorától, ByeAlextől sokat tanult arról, hogyan kezelje az internetes sokszor csöppet sem szakmai kritikát. 


Nem mindenki ugyanolyan és tök rendben van, ha valaki introvertált, ezt már a műsor elején megtudtuk, hogy én ilyen vagyok és én nem is szégyellem, én ilyen vagyok


– mondta.


Berni és családja most nagy döntés előtt áll: ahhoz, hogy továbblépjen a zenei ranglétrán, és hogy megszülessen az első szólólemez, Magyarországra kellene költöznie. 


Bárhogyan is dönt Berni, családja biztos bástyaként áll mellette, persze a gondolatra, hogy végleg kirepüljön a családi fészekből, szem nem marad szárazon. Még akkor is, ha a szülők bíztatták, hogy bontogassa a szárnyait.