Életfogytiglant is kaphat Ambrus Attila - erre nem gondolt volna senki


Életfogytiglant is kaphat Ambrus Attila - erre nem gondolt volna senki



10 évvel a szabadulása után…


Bár a börtönből szabadulása után alaposan megváltozott Ambrus Attila – a magánélete sínre került, két tündéri gyermek dolgos édesapja lett, még egy évtizeddel a raboskodás után sem lélegezhet fel az egykori Viszkis rabló. A három csapás törvénye értelmében akár élete végéig börtönbe kerülhet. Nagy önuralomra van szüksége ahhoz, hogy ezt elkerülje.



Épp ezért, míg korábban egy sanda tekintet is elég volt ahhoz, hogy dühbe guruljon, ma már kénytelen birkatürelemmel viselni, ha provokálják.


Attila szerint az, aki a börtönből jön, fokozottan ki van téve az előítéleteknek, és egy olyan bélyeget kap, amit aligha tud magáról levakarni.


– Hiába ülte le az illető a büntetését, egy bűnöző mindig bűnöző marad az emberek szemében – mondja a Story magazinnak Attila, hozzátéve, hogy nagyon nehéz elhelyezkedni egy börtönviselt embernek.



– Az embernek esélye sincs visszailleszkedni a társadalomba, legfeljebb két dolgot tehet: újból gazembernek áll, vagy meghúzza magát és kerül minden konfliktust. Én az utóbbit választottam – folytatja a Viszkis, aki igyekszik törvénytisztelő életet élni.


Mert bár szabad, a három csapás jogintézmény ételmében mégis bármikor rács mögé kerülhet.


Az én esetemben visszaeső bűnözőként már nincsd a bírónak mérlegelési jogköre, azonnal sittre vágnak és életfogytiglant kapok, ha bajt hozok a fejemre.