Ha ilyet látsz az illemhelyen, vagy öltözőben, tusolóban hívj rendőrt !


Ha ilyet látsz az illemhelyen, vagy öltözőben, tusolóban hívj rendőrt !

A technológia fénysebességgel halad előre, az új termékek és eszközök célja, hogy könnyebbé tegyék életünket, azonban ennek van egy sötét oldala is. A piac által felkínált egyes termékeket a bűnözők is felhasználnak.

Ennek egyik példája a rejtet kamera. A fali ruhaakasztóba elrejtenek egy apró kamerát, amely rögzíti az embereket az illemhelyen, hotelszobában amikor öltözködnek. Különösen a nők érintettek, míg zuhanyoznak, vagy öltözködnek.Sajnos ezek a kém kamerák könnyen beszerezhetőek és elérhetőek a bűnözők számára. Azt szeretnénk, ha vetnél egy pillantást erre az ártalmatlannak tűnő fali akasztóra.

Ez a fali akasztó első pillantásra nem feltűnő. Pontosan úgy néz ki, mint egy hagyományos ruhaakasztó, azonban ennek sokkal sötétebb rendeltetése van. Figyeld meg a kettős akasztót. Ezek általában nem a szabványos ruhaakasztók.

Ezek könnyen felszerelhetőek bárhol a lakásban, vagy a nyilvános illemhelyeken, hotelszobákban, fürdőszobában. Ha valaha is meglátsz egy ilyent, kérjük azonnal menj el onnan és értesítsd a hatóságokat.A benne található videókamera felvételeket készít rólad zuhanyzás vagy öltözködés közben. Egy ilyen kamerát 5000-10.000 forintért bárki megrendelhet az interneten. Tehát a bűnözők nagyon könnyen hozzáférnek.

Senki sem gondolná, hogy a kabát mögé egy kamera van elrejtve. A kamera képes 120 percet rögzíteni.

A kamerához egy töltő és adatátviteli kábel is tartozik. Már szinte bármelyik boltban beszerezhető.

A rejtett fali kamera fehér-fekete felvételt készít és a kis lyukak a tetején arra szolgálnak, hogy a videót és a hangot is rögzítse.A félelmetes az, hogy ezek vezeték nélkül működnek, tehát bárhová felszerelhetőek. Távirányítóval működnek. Ez rendkívűl ijesztő! Gondolj csak arra, hogy zuhanyzás közben a szomszéd hotelben élő egyenes adásban nézhetnek!

Amikor belépsz a hotelszobába, akkor legyél figyelmes és vedd észre, ha ilyen akasztót látsz. Néha egy kis fény is megjelenik, amikor a kamerát aktiválják. Ha ilyent látsz, azonnal vedd fel a kapcsolatot a rendőrséggel!

A boltokban biztonsági eszközként árulják, azonban csak saját célra lehet használni az otthonunkban. Munkahelyeken, vagy nyilvános helyeken nem szabad ilyent használni, mert törvénybe ütközik.


Ez komoly veszélyt jelent a nők és gyermekek számára. Ebben az évben rengeteg ilyen kamerát találtak felszerelve a nyilvános mellékhelyiségekben. A rögzített felvételeket a bűnözők értékesíthetik, vagy a perverz személyek saját célra is felhasználhatják. A rendőrség nagyon komolyan veszi ezt a bűncselekményt.

Kérünk, hogy osszátok meg másokkal ezt a fontos információt!