Idén először nem lesz se Karácsonyfa, se ajándék a fa alatt..A kisfiam sírva vette tudomásul


Idén először nem lesz se Karácsonyfa, se ajándék a fa alatt..A kisfiam sírva vette tudomásul



Nem tudom, hogy másoknál hogyan van, hiszen tele az összes pláza, árkád, és a bevásárló komplexumok, de én és a fiam idén jó, ha egy kalácsot tudunk sütni Karácsony alkalmából - de hogy ajánédék biztos nem lesz a fa alatt, az már fix. 


Egyedül nevelem a fiam, az apja már egészen régen, 12 éve lelépett, és itt hagyta a gyermekét, azóta pedig külfölödön él, elég jó anyagi körülmények között, ahogy hallottam. Természetesen nem fizet gyerektartást, és nem támogatja a gyereket sem..


Sok éve idén lesz először az, hogy nem, hogy nem telik az 5 ezer forintos Karácsonyfára, de ajándékra egészen biztos, hogy nem. A fiam már 13 éves, elmondtam neki, hogy idén annyira nincs pénzem, hogy nem fogok tudni ajándékot venni. 


A szívem szakadt meg, ahogy a szemébe nézve, láttam, ahogy bepárosodik a kis apró őszinte kék szeme, és kicsordul egy könnycsepp. Őszintén szólva, elsírtam magam.. A fiam azt mondta:  " Ne aggódj anya, nem az ajándék a lényeg, hanem a szeretet, és hogy itt vayunk egymásnak. Nem baj, hogy nincs ajándék idén, de mi itt vagyunk egymásnak. Ez a legfontosabb " 


Én azóta is elsírom magam, ha eszembe jut. Ennyire tisztalelkű, tisztaszívű, mint a gyermekek.. nincs is talán.