Lajcsi elájult, amikor megtudta hány évre kell börtönbe vonulnia az áramlopási ügye miattMásodfokon is ítéletet hirdettek Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Súlyosbították a büntetést.


Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon, de másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Korábban, első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. 


Az ügyészség ugyanakkor súlyosbításért fellebbezett. 15 milliós pénzbüntetést kértek Lajcsira és indítványozták, hogy jelentősen növeljék meg a kiszabott szabadságvesztés idejét. 7 évet kértek a zenészre.


A bíróságon a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka, aki másodrendű vádlott volt az ügyben, és bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett. Letöltendő szabadságvesztést kértek rá.


A másodfokú ítélet szerint Galambos Lajos 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, valamint négy évre eltiltották a közügyektől. Illetve több mint 4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Lajcsi egyébként számolhat azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, és persze ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés - írja a borsonline.hu.


A trombitaművész korábbi feleségét, Boglárkát azonban másodfokon is felmentette a bíróság.