Lajcsi elájult, amikor megtudta hány évre kell börtönbe vonulnia az áramlopási ügye miatt


Lajcsi elájult, amikor megtudta hány évre kell börtönbe vonulnia az áramlopási ügye miatt



Másodfokon is ítéletet hirdettek Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Súlyosbították a büntetést.


Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon, de másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Korábban, első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. 


Az ügyészség ugyanakkor súlyosbításért fellebbezett. 15 milliós pénzbüntetést kértek Lajcsira és indítványozták, hogy jelentősen növeljék meg a kiszabott szabadságvesztés idejét. 7 évet kértek a zenészre.


A bíróságon a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka, aki másodrendű vádlott volt az ügyben, és bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett. Letöltendő szabadságvesztést kértek rá.


A másodfokú ítélet szerint Galambos Lajos 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, valamint négy évre eltiltották a közügyektől. Illetve több mint 4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Lajcsi egyébként számolhat azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, és persze ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés - írja a borsonline.hu.


A trombitaművész korábbi feleségét, Boglárkát azonban másodfokon is felmentette a bíróság.