A hatvani Albert Schweitzer kórház babamentő inkubátorában hagyták magára a kisbabát!- A gyermek mellé, EZT a szívszorító üzenetet tették szülei:


A hatvani Albert Schweitzer kórház babamentő inkubátorában hagyták magára a kisbabát!- A gyermek mellé, EZT a szívszorító üzenetet tették szülei:



Szombaton hajnalban egy egészséges újszülött kisfiút tettek a hatvani Albert Schweitzer kórház babamentő inkubátorába – írja a kórház Facebook-oldala. A kisgyerek melegen volt öltöztetve, vastag takaróba tekerve, súlya 3900 gramm, hossza 52 cm. Szombati Martinnak nevezték el a kórház munkatársai. Ő a hatodik újszülött, akinek a kórház kihelyezett inkubátora adott új lehetőséget az életre.


A portás végig nézte, ahogy a nő búcsút vesz a kisfiútol, akit nem sokkal később az újszülött osztályra szállítottak. 


A szülők egy üzenetet is hagytak a csodaszép újszülött mellett: “NEM TUDJUK VÁLLALNI A GYERMEKET AZ ANYAGI HELYZETÜNK MIATT! MINDKETTEN HAJLÉKTALANOK VAGYUNK, EZÉRT HOZTUK MEG EZT A FÁJDALMAS DÖNTÉST! ÍGY LESZ NEKI A LEGJOBB!”


Ilyen kihelyezett babamentő inkubátor sok magyar kórházban van, jellemzően 1-2 évente találnak bennük újszülöttet. Ha egy nő úgy dönt, hogy a gyermekét krízisinkubátorra bízza, nem követ el bűncselekményt, a baba pedig automatikusan bekerül az örökbefogadási adatbázisba. Ilyen esetben a hatóságok nem is tesznek lépéseket, hogy az anyát vagy az újszülött más hozzátartozóit felkutassák.



Szakértők szerint ha egy nő ilyen súlyos válsághelyzetbe kerül, a gyerek szempontjából a legkevésbé rossz megoldás a babamentő inkubátor választása.