Drogbáró volt Zámbó Krisztián egy pár évvel ezelőtt. Döbbenet, hogy mik derültek ki rólaEgy vastelepen józanította ki a fiát Zámbó Jimmy, aki már több mint 20 éve nem lehet velünk, de az emléke örökké élni fog.


Sokan várták a pillanatot, amikor az RTL+-on elkezdik vetíteni A Király című sorozatot, ami Zámbó Jimmy életéről szól. Mint arról a Blikk is beszámolt, a sikeres sorozatban az írók rengeteg fikciós jelenetet is megjelentettek, ugyanakkor a sztoriknak valóban van valóságalapjuk.


Zámbó Krisztián karaktere is megjelenik a sorozatban, miután a tinédzserkora nem volt egyszerű a fiúnak. „Az én helyzetem speciálisabb, mint a testvéreimé, akik már jólétben nőttek fel. Amikor gyerek voltam, apu még bárokban zenélt, és tisztán emlékszem, amikor Balatonkenesén sírva néztem az anyukám munkahelyének szakszervezeti üdülőjében, hogy apu nyerte a közönségdíjat az Interpop-fesztiválon.” – mesélte Krisztián a Blikk hasábjain.Krisztián tudta, hogy az apjából nagy énekes és sztár lesz, ami végül beigazolódott. A mai napig az egyik, ha nem a legnagyobb énekesnek tartják Máté Péter mellett, aki ugyancsak fiatalon távozott az élők sorából.


Zámbó Krisztiánt elvakította a pénz


Az azóta felnőtt Krisztián nem tagadja, elvakította a sok pénz, és nem mindig hozott jó döntéseket. Ahogyan ő fogalmazott, csibész, gengszter gyerekként nőtt fel, és azt mondja, benne volt az alvilág legsötétebb bugyraiban.


Ez nemcsak alkohollal, hanem drogokkal is járt, miközben látta meghalni a barátait túladagolás miatt. „De kés vagy verekedés által is.” – tette hozzá. Volt egy pont, amikor Jimmy rájött a dolgokra, megtudta, hogy milyen társaságban van a fia, és nem hagyta ezt.


Végül egy vastelepre küldte dolgozni Krisztiánt, aki télen, a fagyban és hóban három hónapon át pakolta a nehéz lomokat. A munkahelyén viszont nem tudták, hogy ki ő, nem akarta, hogy kivételezzenek vele.


Sokat tanult a vastelepen, és a régi barátai közül sokan mondják neki, csoda, hogy életben van, mert a régi életében nem egy veszélyes helyzetbe keveredett. Nagy szerepe van az apjának abban, hogy Krisztián életben maradt, és a jó utat választotta, miközben a kemény munka megtanította őt felelősséget vállalni.


A sors mégis kegyetlen volt, nagyon korán vitte el Jimmyt, aki így már nem tudta tovább egyengetni Krisztián karrierjét a zenei pályán. „Ekkor szörnyű időszak következett az életemben. Ismét lecsúsztam, de ezúttal nem volt ott apu, hogy megmentsen. A hajamnál fogva húztam ki magam a bajból, és az azóta eltelt idő alatt már rájöttem, hogy akkoriban nem viselkedtem helyesen.” – mondta a Blikknek.