Drogbáró volt Zámbó Krisztián egy pár évvel ezelőtt. Döbbenet, hogy mik derültek ki róla


Drogbáró volt Zámbó Krisztián egy pár évvel ezelőtt. Döbbenet, hogy mik derültek ki róla



Egy vastelepen józanította ki a fiát Zámbó Jimmy, aki már több mint 20 éve nem lehet velünk, de az emléke örökké élni fog.


Sokan várták a pillanatot, amikor az RTL+-on elkezdik vetíteni A Király című sorozatot, ami Zámbó Jimmy életéről szól. Mint arról a Blikk is beszámolt, a sikeres sorozatban az írók rengeteg fikciós jelenetet is megjelentettek, ugyanakkor a sztoriknak valóban van valóságalapjuk.


Zámbó Krisztián karaktere is megjelenik a sorozatban, miután a tinédzserkora nem volt egyszerű a fiúnak. „Az én helyzetem speciálisabb, mint a testvéreimé, akik már jólétben nőttek fel. Amikor gyerek voltam, apu még bárokban zenélt, és tisztán emlékszem, amikor Balatonkenesén sírva néztem az anyukám munkahelyének szakszervezeti üdülőjében, hogy apu nyerte a közönségdíjat az Interpop-fesztiválon.” – mesélte Krisztián a Blikk hasábjain.



Krisztián tudta, hogy az apjából nagy énekes és sztár lesz, ami végül beigazolódott. A mai napig az egyik, ha nem a legnagyobb énekesnek tartják Máté Péter mellett, aki ugyancsak fiatalon távozott az élők sorából.


Zámbó Krisztiánt elvakította a pénz


Az azóta felnőtt Krisztián nem tagadja, elvakította a sok pénz, és nem mindig hozott jó döntéseket. Ahogyan ő fogalmazott, csibész, gengszter gyerekként nőtt fel, és azt mondja, benne volt az alvilág legsötétebb bugyraiban.


Ez nemcsak alkohollal, hanem drogokkal is járt, miközben látta meghalni a barátait túladagolás miatt. „De kés vagy verekedés által is.” – tette hozzá. Volt egy pont, amikor Jimmy rájött a dolgokra, megtudta, hogy milyen társaságban van a fia, és nem hagyta ezt.


Végül egy vastelepre küldte dolgozni Krisztiánt, aki télen, a fagyban és hóban három hónapon át pakolta a nehéz lomokat. A munkahelyén viszont nem tudták, hogy ki ő, nem akarta, hogy kivételezzenek vele.


Sokat tanult a vastelepen, és a régi barátai közül sokan mondják neki, csoda, hogy életben van, mert a régi életében nem egy veszélyes helyzetbe keveredett. Nagy szerepe van az apjának abban, hogy Krisztián életben maradt, és a jó utat választotta, miközben a kemény munka megtanította őt felelősséget vállalni.


A sors mégis kegyetlen volt, nagyon korán vitte el Jimmyt, aki így már nem tudta tovább egyengetni Krisztián karrierjét a zenei pályán. „Ekkor szörnyű időszak következett az életemben. Ismét lecsúsztam, de ezúttal nem volt ott apu, hogy megmentsen. A hajamnál fogva húztam ki magam a bajból, és az azóta eltelt idő alatt már rájöttem, hogy akkoriban nem viselkedtem helyesen.” – mondta a Blikknek.