Egy nyugdíjas házaspár dobta el az életét, adósságok miatt. 2 millió forinttal tartoztak, ez nőtt fel ennyire..


Egy nyugdíjas házaspár dobta el az életét, adósságok miatt. 2 millió forinttal tartoztak, ez nőtt fel ennyire..



A végrehajtók a házban találtak egy cetlit, amire a házaspár csak ennyit írt: "Az erdőben vagyunk, sajnáljuk, hogy ez történt, hívják a rendőrséget."


A 74 éves John Richardson és a 64 éves Angela már hónapok óta nem tudta fizetni a havi 4500 angol fontot, vagyis a mintegy kétmillió forintos bérleti díjat a bérelt angliai kúriájuk után. A nyugdíjas házaspár szörnyű adósságba keveredett, minden tőkéjüket egy ambiciózus repülőgép-projektbe fektették. Kétségbeesetten próbáltak befektetői támogatást gyűjteni vállalkozásukhoz, utolsó mentsvárként Bahrein uralkodójához fordulat segítségért, de a 12 és negyed milliár forintot igénylő beruházást sokallták. 



A nyugdíjas házaspár korábban még az otthonukat is eladták, hogy legyen pénzük, ezért laktak bérelt házban. Már a családtagjaiknak is rengeteg pénzzel tartoztak, végső elkeserédükben pedig nem láttak más kiutat, mint az öngyilkosság. John és Angela azon a napon követték el az öngyilkosságot, amikor ki kellett volna költözniük a kúriából. Először a kutyájukkal végeztek, majd az erdő mélyén fegyverrel végeztek magukkal is.


 

Holttestükre a ház melletti erdőben leltek rá a rendőrök Goring Heath közelében. A halottkém szerint lőtt sebeik halálosak voltak. Mivel az írásszakértő szerint a búcsúlevelet saját kezűleg írták, az esetet egyértelműen öngyilkosságként kezelik a brit hatóságok - írja a Bors.