Ezt művelte magával a cellájában a rendőrgyilkos Szilárd


Ezt művelte magával a cellájában a rendőrgyilkos SzilárdNem tett vallomást, de - egészen megdöbbentő módon - panasszal élt gyanúsítása ellen az a férfi, aki csütörtök este késsel támadt intézkedő rendőrökre Újbudán - közölte Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője.


Az ügyészség honlapján kiadott pénteki közlemény szerint a rendőrségre egy budapesti XI. kerületi társasház lakói tettek bejelentést csütörtökön 22 óra körül arról, hogy az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedtek a 35 éves férfivel szemben, majd megkezdték bilincselését, ám ekkor hirtelen az intézkedő rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Eközben a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt és annak érdekében, hogy őket megölje, mindhárom rendőrt megszúrta - áll a közleményben.


Hozzátették: az egyik rendőrt a bal combján, a másikat a karján és a mellkasán szúrta meg, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki emiatt életét vesztette. A tájékoztatás szerint a Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében nyomozócsoportot hoz létre.

Jelezték: a nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, és gyanúsítotti kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását.

Fürcht Pál főügyész az ügyben pénteken tartott budapesti sajtótájékoztatón azt közölte: a KNYF több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt nyomoz, amely bűncselekmény két sértett esetében kísérleti szakban maradt.

Csütörtökön este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban súlyos sérüléseket szenvedett és a kórházban életét vesztette. Pénteken este több százan emlékeztek Baumann Péterre az Újbudai Kapitányságnál.

A legfrissebb információk szerint megpróbálta eldobni az életét a kórházban, de az ápolók időben érkeztek, és nem történt nagyobb baj. Az ereit akarta felvagdalni egy energia italos doboz darabkájával. Ezt egy kommentelő írta, aki állítólag ott dolgozik, ahol épp ellátják a meglőtt férfit.