Gulyás Gergely: Elfogadhatatlan, ami történik és tűrhetetlen ami most történik.. Vörös Gulyás feje, pénzről van szó


Gulyás Gergely: Elfogadhatatlan, ami történik és tűrhetetlen ami most történik.. Vörös Gulyás feje, pénzről van szó



Rövidebb lesz a Kormányinfó, mert Gulyás Gergelynek hivatalos programja van. A miniszter azzal kezdte, hogy a kormányülésen döntően a költségvetéssel foglalkoztak, de az Erasmus-ügy is napirenden volt. A kormány álláspontja:


ELFOGADHATATLAN ÉS TŰRHETETLEN, AMI A BIZOTTSÁG RÉSZÉRŐL TÖRTÉNIK, HOSSZAN LEHETNE SOROLNI AZ EGYETEMEKET, AHOL NYUGAT-EURÓPÁBAN POLITIKUSOK ÜLNEK A KURATÓRIUMOKBAN.

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy amikor megállapodtak, ennek megfelelően módosították az összeférhetetlenségi szabályokat, a kodifikált szöveget is egyeztették, sőt, még szigorúbb szabályok elfogadására is nyitottak lettek volna, de ilyen igény nem érkezett.


Navracsics Tibor egyeztetni fog, szeretnék azt remélni, hogy félreértésről van szó. A kormány az Erasmus-ösztöndíjak költségét kifizeti.


AZ IDEI ÉVRE VONATKOZÓ ÖSZTÖNDÍJAKAT MÁR TAVALY ALÁÍRTÁK, EZT NEM ÉRINTI A BIZOTTSÁG DÖNTÉSE, A JÖVŐ ÉVIEKRE VONATKOZIK. HA ADDIG NEM LESZ MEGOLDÁS, BÁR EZT NEHEZEN TUDJÁK ELKÉPZELNI, AKKOR MAGYARORSZÁG KI FOGJA FIZETNI EZEKET, AZ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELNEK NEM LESZ AKADÁLYA.