Így néz ki ma a Harry Potter akkor 15 éves sztárja, Dudley Dursley.


Így néz ki ma a Harry Potter akkor 15 éves sztárja, Dudley Dursley.



Folyamatosan játszik színpadon és tévéfilmekben, sőt, egy most a Netflixen futó produkcióban is láthatjuk a Harry Potter sztárját.


Míg arról rendszeresen tudósít a sajtó, hogy mit csinál, merre tart és hogy néz ki most Emma Wattson, Daniel Radcliffe és a már kispapa Rupert Grint, azaz a Harry Potter filmek főszereplői, viszonylag keveset lehet tudni például a Harry gonosz unokatestvérét alakító Harry Mellingről.


Pedig a tehetséges fiatal színész sem unatkozik és hatalmas átalakuláson ment át. Nemcsak, hogy színpadon, tévéfilmekben és mozifilmekben szerepel, de a túlsúlyos kisfiúból magas, sármos fiatalember lett. 


A BBC két sikeres drámasorozatában is szerepelt, a His Dark Materials és a War of the Worlds-ben is, utóbbiban egy ufók által üldözött katonát alakít. Csak hogy sokan elsőre nem ismerték fel, hogy a szereplő nem más, mint a Harry Potter filmek Dudley Dursley-je.


Harry Melling egyébként ma már 31 éves, közel 19 év telt el az első Harry Potter film óta. A fiatal színész életét egyébként családja is meghatározta, anyai nagyapja a Doctor Who Második Orvosa volt.


Melling 2018-ban Liam Neeson mellett játszhatott a The Ballad of Buster Scruggs című westernben, alakítását pedig a kritikusok egyöntetűen díjazták. Jelenleg számos filmen dolgozik, köztük a Macbeth egy új adaptációján. De addig is, a Netflixen A halhatatlan gárdában láthatjuk Charlize Theron oldalán. 



Egyébként nem csak Melling, de szereplőtársa, a Neville Longbottomot alakító Matthew Lewis is nagy fogyáson és átalakuláson esett át a filmek óta.